Stenformalet hvedebrød

Opskrift til 4 brød

Ingredienser:

2 l. koldt vand
3 dl. surdej
20 g. økologisk gær
80 g. salt
2800 g. økologisk hvedemel
stenformalet


Fremgangsmåde

Det hele kommes i røremaskinen og dejen samles ved lav hastighed i 2 minutter. Vær opmærksom på, at denne type mel ikke tåler for meget
æltning. Dejen æltes herefter i ca. 10 minutter ved høj hastighed, til den er blank og slipper røreskålen.Vand og mel kan med fordel kommes på køl et par timer før brug. Dejen kommes i oliesmurt kasse og stilles på køl i 24 timer. Næste dag slås dejen let op, og kommes i hævekurve drysset med rigeligt stenformalet hvedemel. Hæver ca. 40 minutter, vendes ud og bages med det samme. Bages ved 215 grader i ca. 35 minutter.

 

 

 


 

Vil du have flere spændende opskrifter, direkte leveret til din indbakke?

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nedenfor og glæd dig til en masse inspiration

 

                   

Tilmelding af email

Navn:
Email:
Jeg ønsker at tilmelde mig:
Accepter cookies fra torvekoekken.dk

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse, når du besøger os.
Du kan altid slette dem igen.