Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 70 22 82 12

Kontaktoplysninger
Buffeter
/54-frokostordning
Nyhedsbrev
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Bestil årets julefrokost hos os

Vores køkken begynder allerede i starten af oktober at dufte af jul, når der syltes rødbeder og rødkål, konfiteres and og meget andet. Det tager tid at lave det hele fra bunden, og vi nyder det.

Se hele vores udvalg lige her

Vil du gerne selv kaste dig ud i at lave julemad og knas? 

Vi har en masse inspirerende opskrifter samt tips og tricks her på siden

Der er nogle juleklassikere, som godt kan være lidt svære, at få helt perfekte. Vi har samlet de mest besværlige og samtidig lækreste herunder.

Jespers flæskesteg med sprød svær:

Når man skal vælge sin flæskesteg til årets særlige og herlige julemiddage, skal man ikke gå på kompromis.
Derfor anbefaler jeg, at du køber en frilandssteg og gerne en flæskesteg, der er skået til af nakkestykket med svær på, men det er også et spørgsmål om, hvor fed eller mager, man vil have stegen er. "Smagen sidder jo i fedtet."
 
Opskrift på steg, som passer til ca. 5 personer:
 
1,3 kg steg
8 laurbærblade
10 nelliker (kan udelades, hvis man ikke bryder sig om smagen)
Groft salt og peber
 
Stegen ridses med en skarp kniv. Sørg for at sværen er skåret igennem ned til fedtet. Sæt stegen i ovnen med sværen nedad i et ildfast fad eller en bradepande med lige akurat vand nok til, at sværen er dækket af vand, og start stegningen i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 20 min.
Stegen vendes herefter med sværen opad, og gnides ind i salt og peber. Herefter placeres laurbær mellem sværerne og nellikerne stikkes evt. ind i stegen forskellige steder.
 
Herefter sættes stegen tilbage i ovnen og steger færdig til den har en kernetemperatur på 76 grader. Start med 220 grader i ca. 20 min. Herefter skrues ovnen ned til 180 grader i ca. 30 min. til temperaturen er nået.
 
Hvis sværen ikke nu skulle være rigtig sprød, så giv stegen 10 min. ved grill i ovnen, men det burde ikke være nødvendigt.
(Da det kan gå meget stærkt, når man har noget i ovnen på grill, så hold øje med stegen hele tiden).
 
 
Brunede kartofler

Her får du en nem opskrift på de lækreste brunede kartofler på 20 min.

Først og frememst skal du undgå, at bruge glaskartofler, da disse ofte er for vandede og salte, til at det kan blive rigtig godt.

Vi anbefaler, at du bruger aspargeskartofler, da de har en rigtig god størrelse og en dejlig fast konsistens.

Kartofler til 4 pers.

Du skal bruge:

1 kg små kartofler (gerne aspargeskartofler)

1 dl sukker

1 spsk vand

25 gram smør

Sådan gør du:

Kog kartoflerne i 9 minutter, og lad dem trække i yderligere 5 min.

Pil kartoflerne, og lad dem dampe af.

Kom sukkeret på en stor teflon pande. Varm det op ved middel varme til det er smeltet og begynder at småsyde. Du må ikke røre i det.

Tilsæt vandet ved let omrøring.

Tilsæt smørret og lad det bruse op sammen med sukkermassen.

Sku ned til svag varme og tilsæt kartoflerne. (Sukkermassen skal være så varm, at den syder omkring kartoflerne).

Lad kartoflerne ligge og få farve og "skorpe". Efter 4 minutter vendes de roligt. Giv herefter kartoflerne 4 minutter på hver side, til de har fået farve og er karameliseret hele vejen rundt.

Rigtig god fornøjelse!
 
 
 
Verdens bedste brunkager
 
 
Nok til ca. en alm størrelse kagedåse.

Du skal bruge:


500 gram smør (hvis du vil gøre dem mere kalorielette, kan du bruge margarine, men resultatet bliver bedst med smør)
500 gram sukker
250 gram lys sirup
125-150 gram finthakkede mandler
50 gram appelsinskal
2 spsk. kanel
1,5 spsk. stødt nellike
2 spsk. kardemomme
1 spsk. potaske
800 gram mel

Sådan gør du: 


Kom smør, sukker og den lyse sirup i en gryde og varm det op til det næsten når kogepunktet. (Tag massen af varmen, når det begynder at boble ligeså stille).
Tilsæt herefter alle krydderierne, og rør dem godt i massen, så de fordeles godt.
Opløs potasken i en halv deciliter kold vand og tilsæt det derefter til massen.

Til sidst tilsættes melet lidt ad gangen og rør det godt sammen.

Når melet er tilsat skal du ælte massen godt.

Del massen i 4 ligestore dele, og rul pølser af dejen. (Husk at ulle tundere end du vil have kagerne, da de vokser, når de bages).

Lad "pølserne" stå i fryseren natten over.

Skær ca. 2 mm tykke skiver af de frosne pølser og bag dem i 5-7 minutter ved 175 grader i varmluft ovn.
 
Mums!