En bæredygtig virksomhed

I Jespers Torvekøkken er vores mission at lave ærlig og herlig mad som en bæredygtig virksomhed. 

Vi bidrager til FN's 17 verdensmål

I Jespers Torvekøkken arbejder vi fokuseret og ambitiøst med bæredygtighed. Det er et dominerende element i vores strategi og i 2018 tager vi skridtet videre.

Som den eneste cateringvirksomhed indgår vi i SDG acceleratorforløbet i UNDP, FN's udviklingsorganisation, hvor vi over det næste år arbejder strategisk med de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Verdensmålene er en effektiv og professionel ramme for vores arbejde med innovative og bæredygtige initiativer i Jespers Torvekøkken, og når vi indgår i dette forløb får vi mulighed for at sparre med eksperter på området og få indblik i de internationale aktiviteter inden for bæredygtig produktion.

Som cateringvirksomhed producerer vi dagligt en stor mængde mad, hvoraf en andel ender som spild. Vores fokus i accelerator forløbet vil være at reducere vores madspild på tværs af forretningsområderne. Vi vil udvikle en innovativ løsning, så vi sikrer at overskydende mad aldrig bliver produceret i første omgang, og som samtidig giver vores kunder mulighed for at indgå i den daglige håndtering af madspild.

Mere detaljeret arbejder vi med mål nr. 12 og undermålet 12.3 som er at halvere den globale madspild på retail og konsument markedet og at reducere madspild i produktionen i 2030.

Se pressemeddelelsen her

______________________________________________________________________________________________________

I Jespers Torvekøkken har vi en klar holdning til at vores produktion skal være så bæredygtig som muligt. Det gælder både i forhold til bæredygtige arbejdsforhold for vores medarbejdere, en bæredygtig økonomi og bæredygtighed i relation til miljøet. Vi igangsætter løbende initiativer, som skal bidrage til eksempelvis at mindske madspild.

Vi sænker madspild med mindst 30% på vores frokostordninger

Gennem de sidste to år har vi i Jespers Torvekøkken udviklet et system, som har til formål at undgå madspild ved at styre størrelserne på kundernes frokostbuffeter. De fleste virksomheder oplever dagligt, at ganske meget mad bliver smidt ud, efter medarbejderne har forladt frokostbuffeten. Årsagen er åbenlyst, at det er svært at for frokostleverandørerne at tilpasse mængderne. Et nyt, selvudviklet ressourcestyringsværktøj sætter imidlertid nu Jespers Torvekøkken i stand til at justere alt lige fra mængderne af grøntsager, pålæg, varme retter til toppings. Resultatet er et markant mindre spild af ellers helt friske og lækre fødevarer.

Systemet er udviklet som et led i vores strategi om at gøre vores virksomhed så bæredygtig og miljøansvarlig som muligt. Systemet virker ved, at frokostkunderne indrapporterer, hvad der oftest smides ud, hvad der er for lidt af, hvad medarbejderne bryder sig mindre om etc. Informationerne samles ind real time og går direkte til kokkene på de forskellige frokostordninger hos Jesper Torvekøkken, som ved et tryk på en knap kan justere mængden i forhold til de enkelte kunder. Jo flere data systemet indsamler om de enkelte kunders frokostvaner, jo nemmere bliver planlægningen. Systemet sparer derfor også tid i selve produktionen af de mange frokostordninger. 
 

Al organisk affald omdannes til grøn energi

Jespers Torvekøkken har indgået et samarbejde med Biotrans, som omdanner madaffald til grøn energi. Dette betyder at al vores organiske madaffald genanvendes til produktion af el og varme. Køkkenerne har struktureret arbejdsprocesserne efter dette initiativ, så vi bidrager til at kunne producere mest muligt grøn energi. Som eksempel producerede vi i januar 2018 ca. 11 tons madaffald, som giver en produktion på 3.740 kwt El og samtidig 4.675 kwh fjernvarme. Til sammenligning bruger et almindeligt parcelhus i størrelsesorden 4.000 kwt el om året og 15.000 kwh fjernvarme. Yderligere er der skabt gødning til ca. 2,2 hektar med fosfor eller ca. 1 hektar med kvælstof.

 

Vindmølleenergi

Vores Madhus kører udelukkende på energi fra vindmøller. Det koster noget mere at købe denne form for strøm, men det er noget, vi prioriterer og en del af vores strategi om en bæredygtig forretning. Vi har en løbende aftale med DONG om indkøb af vindmølleenergi.

 

Vandbesparelse

Når vi leverer en frokostordning til jer med min. 30% økologi betyder det, at vi skåner grundvandet for sprøjtegifte. I samarbejde med en af vores største leverandører laver vi et regnestykke på flere økologiske råvarer, som viser os præcist, hvor mange liter grundvand, vi sparer for kontakt med sprøjtegifte.

 

Vi passer på hinanden

Vi er mange mennesker i Jespers Torvekøkken og passer godt på hinanden. Som en af de få virksomheder i branchen, arbejder vi alle under overenskomst, som sikrer trygge rammer i hverdagen. Vores medarbejdere er dygtige fagfolk, som sætter en ære i deres arbejde. Derfor er det vigtigt for os at vi kan tilbyde videreuddannelse og personlig udvikling, så alle føler sig udfordrede og motiverede til at blive endnu bedre til sit fag. Virksomhedens størrelse betyder, at vi både arbejder på tværs og i mange mindre teams. Det er faktisk en fordel. Det giver os nemlig rum til at dyrke de nære relationer og spare med hinanden i en travl hverdag. 

Hvad gør vi ellers for at mindske madspild?

I Jespers Torvekøkken anvender vi mest muligt af en råvare. Vi bruger stokken fra blomkål samt afpudsninger fra kød i lækre fonder eller saucer. Vi bruger ekstra stege som pålæg eller i sandwiches og sørger generelt for en effektiv styring af råvareindkøb.  Vi lægger også mange tanker i, hvordan vi udformer vores buffeter, så man ikke kommer til at fylde for meget på tallerkenen første gang, man går i buffeten. 

Kontakt os endelig hvis I har ideer eller forslag til hvordan vi yderligere kan mindske madspild.

 

Vil du høre mere om vores initiativ?

 

Vi vil altid gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål omkring vores aktiviteter inden for bæredygtighed. Der er en bærende del af vores forretning og vi modtager meget gerne input. 

Skriv til os her

 

 

Få mere information

Vi kontakter dig hurtigst muligt i hverdage mellem 8 og 16

Accepter cookies fra torvekoekken.dk

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse, når du besøger os.
Du kan altid slette dem igen.