Et naturligt skridt i den bæredygtige udvikling
Tiltaget sker som et naturligt skridt i virksomhedens målerettet arbejde med udviklingen af et bæredygtigt madhus. Et madhus, hvor dedikerede og passionerede kokke hver dag kreerer og leverer appetitvækkende madoplevelser til ca. 5.000 kuverter til kunder i Hovedstaden og Århus området.
Jespers Torvekøkken har i løbet af de seneste år foretaget en række tiltag i arbejdet med at skabe et bæredygtigt madhus. Blandt andet er der implementeret flere processer, som mindsker madspild med mindst 30% både i produktionen og hos kunderne. Der er indført et biotransanlæg, som omdanner madaffald til grøn energi. Der anvendes udelukkende vindmølleenergi i produktionen og driften af hovedkontoret og madhuset i Søborg. Alle tiltag, der allerede er en naturlig del af driften i Jespers Torvekøkkens bæredygtige madhus. Implementering af bionedbrydeligt emballage er derfor et naturligt skridt i virksomhedens ambitiøse arbejde med udviklingen af en bæredygtig produktion.
’Hos Jespers Torvekøkken arbejder vi fokuseret og ambitiøst med bæredygtighed, som er et dominerende element i vores strategi. Og her i 2018 har vi planer om flere tiltag, hvor bionedbrydeligt emballage er et af de tiltag, som vi nu er i færd med at implementere’, siger Ronny Saul, adm. direktør hos Jespers Torvekøkken.
Som den eneste cateringvirksomhed indgår Jespers Torvekøkken i SDG acceleratorforløbet i UNDP, FN’s udviklingsorganisation, hvor virksomheden over de kommende år arbejder strategisk med de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Jespers Torvekøkken har en klar holdning til deres rolle i det samlede økosystem, hvor det ikke alene handler om at tilfredsstille sine kunder men også handler om, at produktionen skal være bæredygtig med fokus på genanvendelse og optimering af råvarer.
’At implementere bionedbrydeligt engangsemballage i alle dele af vores produktion er et ambitiøst tiltag for os, som kommer til få stor betydning både for produktionen af vores frokoster, driften af vores kantiner samt selskabsforretningen og ikke mindst for miljøet. Hver dag kan man jo læse, hvor stort et problem plastic og engangsemballage udgør i vores miljø, og det vil vi hos Jespers Torvekøkken gerne bidrage til at løse, siger Ronny Saul, adm. direktør hos Jespers Torvekøkken.
Implementeringen af bionedbrydeligt emballage sker i alle dele af virksomheden. Det betyder, at al engangsemballage skiftes ud, både i den daglige drift af kantiner, når frokost ud af huset leveres på engangsemballage og i selskabsforretningen. Implementeringen er fuldt ud effektueret med udgangen af 2018.
»At implementere bionedbrydeligt engangsemballage i alle dele af vores produktion er et ambitiøst tiltag for os, som kommer til få stor betydning både for produktionen af vores frokoster, driften af vores kantiner samt selskabsforretningen og ikke mindst for miljøet. Hver dag kan man jo læse, hvor stort et problem plastic og engangsemballage udgør i vores miljø, og det vil vi hos Jespers Torvekøkken gerne bidrage til at løse, siger Ronny Saul, adm. direktør hos Jespers Torvekøkken.
Implementeringen af bionedbrydeligt emballage sker i alle dele af virksomheden. Det betyder, at al engangsemballage skiftes ud, både i den daglige drift af kantiner, når frokost ud af huset leveres på engangsemballage og i selskabsforretningen. Implementeringen er fuldt ud effektueret med udgangen af 2018.
Fakta om implementering af nedbrydeligt emballage:
Jespers Torvekøkken bruger i dag ca. 1.5 – 2.0 mio. kr. på engangsemballage. Omkostninger til emballage bliver ca. fordoblet, når de overgår til bionedbrydeligt materiale.
Om Jespers Torvekøkken
Jespers Torvekøkken er grundlagt i 1991 af en mand, der elsker at gå på torvet. Jesper Holmberg har en passion for mad og kærlighed for friske råvarer, der sammen med den høje kvalitet udgør fundamentet for Jespers Torvekøkken. Virksomheden har siden udviklet sig til Danmarks største og mest ambitiøse madhus. Et madhus, der er bygget og betjent af kokke der, ligesom Jesper Holmberg, elsker at gå på torvet.
I det netop afsluttede regnskabsår 2017/2018 nåede virksomheden en omsætning på omkring 120 mio kr. med ca. 140 medarbejdere. Hver dag leveres mere end 5.000 sunde, friske og alsidige frokostkuverter til kunder i Hovedstaden og Århus området. Derudover driver Jespers Torvekøkken 33 kantiner i Danmark og leverer selskabsmad til virksomheder og private.
Jespers Torvekøkkens arbejder fokuseret og ambitiøst med bæredygtighed, som er en vigtig del af strategien. Virksomheden ønsker at skabe et bæredygtigt madhus, hvor det samlede aftryk på jorden og klimaet nedbringes. Og det sker gennem en række aktiviteter.
Virksomheden indgår som den eneste cateringvirksomhed i SDG acceleratorforløbet i UNDP, FN's udviklingsorganisation. Over det næste år arbejdes der strategisk med de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Ved at indgå i dette forløb, får virksomheden mulighed for at sparre med eksperter på området. Læs mere om Jespers Torvekøkken her
For mere information, kontakt:
Ronny Saul
adm. direktør
Mail: rs@torvekoekken.dk
Tlf: +45 70 71 84 90