Passion for ærlig mad og en bæredygtig fremtid

Danske virksomheder udvikler bæredygtig forretning

Presset på verdens ressourcer vokser. Det kalder på nye bæredygtige og innovative løsninger

Danske virksomheder til innovationsevent i FN byen

I to dage slår 15 danske virksomheder kræfterne sammen med globale FN-eksperter og andre fagfolk i FN Byen i et innovationsevent som et led i det nye projekt SDG Accelerator for at skabe ny forretning med afsæt i FN’s Verdensmål.

Den 14.-15. maj i FN Byen i København vil 15 danske industrivirksomheder fra SDG Accelerator-programmet arbejde sammen med FN-eksperter og andre fagfolk for at overføre idéer fra tegnebrættet til konkrete produkter og løsninger. 

Benjamin Kumpf, der til dagligt leder UNDP’s dansk-støttede innovationsfacilitet i New York, Nazila Vali fra initiativet ‘Business Call to Action’, som UNDP er vært for, Rosedel Davies-Adewebi, der er senior manager hos UN Global Compact’s Breakthrough Innovation initiativ og en række andre fageksperter heriblandt Kristoffer Gandrup-Marino fra UNICEF, Mark Newell fra Global Good, som er et samarbejde mellem Bill & Melinda Gates Foundation og Intellectual Ventures, og Henrik Beha Pedersen fra Plastic Change er blandt eksperterne, der kommer til innovationseventet. Virksomhederne får ligeledes adgang til netværk, ressourcer og sparring via det økosystem af relationer, der opstår i mødet med eksperter og de 15 deltagende virksomheder. 

”Verdensmålene åbner for et marked på op til 12 billioner amerikanske dollars. De danske virksomheder i SDG Accelerator har gode muligheder for at nappe en bid af kagen og samtidig bidrage til en bæredygtig udvikling. Det vil dog kræve et stærkt fokus på at finde den enkelte virksomheds potentiale samt at operationalisere Verdensmålene i konkrete forretningsmodeller og produkter. Vi har derfor inviteret globale fageksperter fra blandt andet FN-systemet til København til at bistå virksomhederne i denne proces”, siger Camilla Brückner, direktør for UNDP’s nordiske repræsentationskontor.

De 15 virksomheder får hver deres arbejdsrum i FN Byen med farverige post-its, tuscher og store flipcharts. Og så skal arbejdshandskerne på. I et af rummene finder man Jespers Torvekøkken, der leverer muligheder inden for frokostordninger, receptioner, selskaber og kantinedrift. Jespers Torvekøkken arbejder med løsninger, der skal reducere madspild og fødevaretab. Længere nede ad gangen i den store ottearmede bygning arbejder en gruppe fra Desmi Ro-Clean, der vil bruge sin knowhow fra olieopsamling til at finde innovative løsninger til udfordringen med plastikforurening i asiatiske floder.

”Industrien er en vigtig medspiller inden for alle 17 Verdensmål. Økonomisk vækst, samhandel, iværksætteri, innovation og skabelsen af anstændige arbejdspladser er opgaver, der tager afsæt i den private sektors indsats. Det er derfor afgørende, at det bredt anerkendes, at Verdensmålene ikke kan realiseres ad politisk vej alene, men at den private sektor spiller en afgørende rolle. Danske virksomheder er langt fremme inden for eksempelvis cleantech og byudvikling, og den styrkeposition kan udnyttes endnu mere”, siger Mads Lebech, adm. direktør for Industriens Fond, der sammen med UNDP står bag SDG Accelerator.

Eventet i FN Byen er en del af den innovationsrejse, som virksomhederne i SDG Accelerator er startet på. Monitor Deloitte er implementerende partner på innovationsforløbet. Formålet med programmet er at accelerere små og mellemstore danske industrivirksomheders arbejde med FN’s Verdensmål. Programmet testes i Danmark i 2018 og 2019 med i alt 30 virksomheder og udrulles herefter nordisk og globalt.

For mere information, kontakt:

Ronny Saul
adm. direktør
Mail: ​rs@torvekoekken.dk
Tlf: +45 70 71 84 90