Et bæredygtigt univers af smagsoplevelser

Aktiv indsats mod madspild


Madspild har altid været på agendaen i Jespers Torvekøkken. Det er en ekstremt vigtig dagsorden. Madspild giver ingen mening for nogen, og slet ikke for en kok, der er stolt af sit håndværk. Vi har derfor altid arbejdet med at mindske madspildet mest muligt.
Derfor er det også helt naturligt, at vi også deltager aktivt i det politiske arbejde med denne dagsorden. Dette gøres ved at deltage i forskellige udviklingsprogrammer, fora samt tænketanke, hvor vi kan være med til at påvirke hvordan, der arbejdes både lokalt, nationalt og internationalt med madspildet.

Ha' en holdning til madspild - det har vi

Det giver rigtig god mening at arbejde med madspild. Både for kloden og økonomien. Vores direktør Ronny Saul samt Madklubbens stifter Anders Aagaard har hovedrollerne i denne film, som omhandler vores to virksomheders arbejde med madspild. 

Videoens formål er at belyse vigtigheden af at se på madspildet og at blive ved med at arbejde på en reduktion. Hvis vi skal løse problematikken med madspild, så er det ikke nok, at vi kan være kreative med resterne, vi skal simpelthen også forhindre at vores kreationer overhoved bliver til rester. Derfor arbejder vi på alle niveauer.

Madspild er en kompliceret dagsorden. Den kan ikke løses af den enkelte kok eller medarbejder. Madspild findes i alle led, og skal derfor prioriteres helt oppe på direktionsniveau også.

Vi ønsker med denne film at skabe debat og refleksion i hele branchen. Fra landmand til kunde og alle os imellem.
Der er spild i alle led! Vi er alle en del af problemet! ….men dermed også alle sammen en del af løsningen.
Vi kan og skal derfor alle sammen på banen for at gøre vores for denne dagsorden.

Verdensmål i værdikæden

Deltag i debatten og vær med til at forhindre madspild, hvor du kan. Filmen her er produceret som en del af vores deltagelse i projektet ”Verdensmål i Værdikæden”.
Vi er stolte af at have været en del af dette projekt, som samler hele branchen for at tage hånd om bæredygtighedsproblematikken. Projektet og filmen er støttet af 
Verdensmål i VærdikædenIndustriens FondDanmarks Restauranter og Cafeer, Restauratørernes Garantiordning og Global Compact

25% mindre vareindkøb

I 2025 skal vi have reduceret vores vareindkøb i kg. med 25%. Det sker som et resultat af vores madspildsreduktion på 50%. Grunden til at målet er med i bæredygtighedsstrategien er, at vi skal være bevidste om at vi har et ansvar gennem hele værdikæden. At råvarerne ikke skal hives op ad jorden, transporteres og tilberedes, hvis de ender med at blive smidt ud. Målet er sat i kg, fordi det vi sparer ved at købe mindre ind, skal bruges på højere kvalitets råvarer, mere økologi og mere lokalt.

50% mindre madspild

I 2025 skal vi reducere vores madspild med 50%, i hele vores proces. Det gælder altså både produktionsspild, buffetspild og tallerkenspild. Det kræver definerede processer i køkkenet, præcis menuplanlægning, en dialog med kunderne, gæsternes bevidsthed om hvad de tager på tallerkenen og ikke mindst et struktureret arbejde med data. Vi er godt på vej og har de sidste år indarbejdet adskillige initiativer for at mindske vores madspild

Jespers Torvekøkken har sammen med DTU Skylab og megatronikhuset MoveInnovation udviklet et IoT baseret madspildssystem, hvor vægte opsamler data på hvad og hvor meget der spises i vores kantiner. Løsningen er patenteret og anvendes udelukkende af Jespers Torvekøkken på det danske marked. Systemet giver os et databaseret indblik i hvad brugerne de enkelte steder foretrækker at spise, og hvor madspildet findes på udvalget. Dataene samles op på hver enkel ret og giver os mulighed for at sammensætte udvalget, så vi kun producerer de mængder, som brugerne faktisk spiser, men også sørger for at der altid er nok af deres yndlingsretter. Derudover er det et fantastisk værktøj til at nudge den bæredygtige adfærd

Ønsker du at høre mere?

Vi står altid klar til at hjælpe dig med forespørgelser.
Udfyld kontaktformularen og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Vi svarer i hverdage mellem 8-16

 

Kontakt vores salgschefer
 

Michael Madsen
Salgschef København
tlf: 26 83 89 01​

eller

Allan Olesen
Salgschef København / Aarhus
tlf: 40 83 53 66

Kontakt os!