Passion for ærlig mad og en bæredygtig fremtid

Reduktion af CO2e

Vi gør dagligt en aktiv indsats for at sænke vores CO2e udslip i Jespers Torvekøkken. Gennem innovative samarbejdspartnere og nye projekter, er det vores mål at være så bæredygtige som muligt.

For en bæredygtig fremtid

Den global madproduktion bidrager i høj grad til det globale CO2e aftryk, og vi er meget bevidste om, hvilket klimaaftryk vores produktion har. Vi har derfor sat to ambitiøse mål for vores udledning af CO2e. I 2030 skal vores produktion være helt CO2e neutral, og derudover vil vi have reduceret vores CO2e aftryk med 75% i hele værdikæden.

Vi er bevidste om vores position i kæden, og ønsker at påtage os det ansvar, der følger med. Det vil kræve nye samarbejder i hele værdikæden - både med leverandører og kunder, så vi sammen vælger de CO2e venlige alternativer og sammen arbejder mod en bæredygtig fremtid. Et eksempel på dette er, at vi i juni 2020 har fået tildelt HORIZON-midler til et stort EU-projekt i samarbejde med 11 EU-lande. Projektets formål er at nedbringe CO2e og madspild på tværs af værdikæder på flere fødevarer.

Vi sætter krav og samarbejder med vores leverandører, så vi I fælleskab arbejder hen mod et positivt impact i forhold klima, mennesker og miljø. Et eksempel på det gode samarbejde er med vores leverandører; Hørkram, MultiLine, Elis og BKI, som alle har sat ambitiøse og ansvarsfulde ESG mål.

I Danmark er Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi projektleder sammen med Jespers Torvekøkken, hvor vores værdikæde på Kød og Fisk skal bidrage til den samlede forskning.

Vores målsætning inden 2030

75% CO2e reduktion i værdikæden

I 2030 skal vi nedsætte vores CO2e aftryk markant i hele værdikæden. Som madleverandør og producent har vi et ansvar for at vi passer på klimaet og vores omgivelser, men vi kan ikke gøre det alene. Dette bæredygtighedsmål tager udgangspunkt i scope 3, hvor vi skal arbejde sammen med vores producenter, leverandører, logistik partnere og kunder, på sammen at reducere CO2e aftrykket. Det kommer til udtryk i det mad vi serverer, så vi i 2030 primært tilbyder vores kunder plantebaserede madoplevelser. Det handler også om at tage et ansvar for, hvordan og hvor ofte vi får transporteret varer, hvordan vi sorterer og genanvender vores affaldsstrømme og at vi bliver egenproducent på bestemte råvarer. 

100% CO2e neutral produktion

I 2030 skal hele vores produktion være CO2e neutral, hvor vi tager udgangspunkt i scope 1 og scope 2. Det betyder at vi skal udelukkende skal købe grøn energi, at vores maskiner og udstyr skal være CO2e venligt og at vores egen flåde skal bestå udelukkende af eldrevne køretøjer. I dag kører vores madhuse i Søborg og Søften på grøn strøm og vi har indkøbt nye energivenlige maskiner, med helt ny teknologi, der sikrer, at køkkenudstyret kun bruger energi på præcis den forarbejdning, det anvendes til.

Ønsker du at høre mere?

Vi står altid klar til at hjælpe dig med forespørgelser.
Udfyld kontaktformularen og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Vi svarer i hverdage mellem 8-16

 

Kontakt vores salgschefer
 

Michael Madsen
Salgschef København
tlf: 26 83 89 01

eller

Allan Olesen
Salgschef København / Aarhus
tlf: 40 83 53 66

Kontakt os!