Nyt samarbejde skal hjælpe børnefamilier til at spise mere planterige måltider

Jespers Torvekøkken er med til at gøre Danmark grønnere: Ny landsdækkende indsats vil inspirere børnefamilier til at spise sundere og grønnere. Det kræver inspiration i hverdagen. Derfor er Jespers Torvekøkken stolte af at være med i det nye initiativ' Smag dig frem – gør Danmark grønnere'. Vores frokostkøkken i Kolding er en af de madleverandører, der deltager i indsatsen, hvor vi sammen med madprofessionelle i hele landet vil vise vejen til velsmagende, plantebaserede måltider.

Tirsdag den 9. september kl. 20 på DR1 ruller programmet Danmarks nye livret hen over skærmen for første gang. Her dyster børnefamilier over seks uger – under kyndig vejledning af vært Anders Breinholt og kok Julia Prokopenko – om at udvikle Danmarks nye livret.

Programmet er en del af DR's tema om dansk madkultur og indgår i det nye landsdækkende initiativ Smag dig frem – gør Danmark grønnere. Projektet skal inspirere børnefamilier til at vælge mere planterige måltider, og Kolding Kommune er blevet udvalgt som én af tre samarbejdskommuner i projektet.

Jespers Torvekøkken er som madleverandør en del af projektet i Kolding Kommune, der er et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Forbrugerrådet Tænk og Madkulturen med støtte fra Novo Nordisk Fonden og Nordea-fonden. 

En forsmag på Danmarks nye livret til vores frokostkunder i Kolding

Det betyder blandt andet, at vores kunder i Kolding og omegn de næste seks onsdage vil få leveret en af de retter, der bliver skabt og vist i Danmarks nye livret aftenen før, som en del af deres frokost.

Hver dag serverer Jespers Torvekøkken frokost for mere end 30.000 medarbejdere og studerende på tværs af landet gennem virksomhedens frokostordninger og i de 85 kantiner, som Jespers Torvekøkken er driftsansvarlig for. Som B Corp-certificeret madleverandør forpligter Jespers Torvekøkken sig desuden til aktivt at arbejde med at bruge flere gode råvarer og grøntsager i sæson, skabe mindre madspild og mindske CO2-udledning i produktionen.

”Vi er en del af en bevægelse, der er med til at ændre folks madvaner. Gennem den mad, vi serverer, har vi mulighed for at inspirere mennesker på tværs af hele landet til at spise mere planterige måltider– både på arbejdspladsen, på studiet og derhjemme. Som samarbejdspartner med Kolding Kommune på Smag dig frem – gør Danmark grønnere håber vi derfor at kunne inspirere endnu flere børnefamilier til at prøve kræfter med nye, velsmagende retter med masser af gode grøntsager,” siger Kristina Steenfeldt Madsen, CCO og bæredygtighedsdirektør i Jespers Torvekøkken.

Om Smag dig frem – gør Danmark grønnere
67% af landets børnefamilier vil gerne spise både sundere og grønnere. Projektet har til mål at give op mod 500.000 danske børnefamilier landet over appetit på en sundere og mindre klimabelastende mad- og måltidskultur. Smag dig frem – gør Danmark grønnere et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Forbrugerrådet Tænk og Madkulturen og er bevilliget med 18,3 mio. kr. fra Nordea-fonden og 28,9 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. 

Læs mere om projektet på smagdigfrem.dk.

Pressekontakt
Mette Munk, presseansvarlig
+45 26819085
memu@torvekoekken.dk