Jespers Torvekøkken indtager scenen på Det Kongelige Teater

Balletbørn og -dansere, operasangere, skuespillere, medarbejdere og mødegæster på Gamle Scene og i Skuespilhuset får fremover serveret velsmagende og nærende mad fra Jespers Torvekøkken.

Fra starten af august har vi nemlig overtaget driften af kantinerne på de to ikoniske nationalscener i hjertet af København. 

Premieren på det nye samarbejde blev markeret med croissanter og gulerodsshots til de morgenfriske. De blev serveret af vores to køkkenteams ledet af hhv. Michael Arendsdorf Bengtsen og Anni Andersen, flankeret af Christina Tryde Bruun, Camilla Bay Højgaard, Henri Gregers Holst og Carl-Magnus Levin fra Jespers Torvekøkken.

Store ambitioner på scenen stiller høje krav til køkkenet

Skuespilhuset huser landets måske flotteste kantine med panoramaudsigt over Københavns Havn. Her – og på Gamle Scene – serverer vi hver dag mad, der favner mange forskellige ønsker og behov blandt medarbejdere og gæster: alt fra balletbørn og -dansere, operasangere og skuespillere til sceneteknikere, administrativt personale, samarbejdspartnere og mødegæster.

Det betyder, at det Det Kongelige Teater stiller særligt høje krav til fleksibilitet, kvalitet og bæredygtighed. Nøgleordene i Jespers Torvekøkkens leverance er derfor variation, næring, friskhed, sæsonråvarer, økologi, dyrevelfærd, ressourceforbrug – og naturligvis masser af god smag. Al mad vil blive skabt fra bunden – uden skyggen af halv- eller helfabrikata – med brug af 60% økologiske råvarer og altid på basis af råvarer i sæson. Det Kongelige Teater stiller desuden som specifikt krav, at der kun serveres kød fra fritgående dyr (velfærdskød) i de to kantiner. 

Scenevant samarbejdspartner vender tilbage

Jespers Torvekøkken er i forvejen en scenevant leverandør af fleksible, gastronomiske løsninger hos kulturinstitutioner som Royal Arena og Det Kongelige Akademi. Og det er heller ikke første gang, vi er leverandør til Det Kongelige Teater. Vi er derfor begejstrede for at vende tilbage til nationalscenerne og servere alt fra frisklavet brød og bagværk til frokostsalater, varme retter, to-go-måltider, desserter og morgenmad – alle ugens dage.

Stor begejstring fra start

Suzanne Dorothy Whincup, servicekoordinator på Det Kongelige Teater, er allerede begejstret her blot en uge efter opstart af de to nye kantiner:

”Det er et fantastisk samarbejde. Så hvis Jespers Torvekøkken fortsætter med at levere samme høje kvalitet de næste 6 år, så er vi mere end tilfredse. På begge lokationer har vi fantastiske teams i køkkenet – både dem, der har været her under det tidligere samarbejde og dem, der er kommet hertil fra Jespers Torvekøkken. Vi oplever, at der bliver lyttet til vores ønsker og feedback. Og folk i huset har været rigtig positive over for den mad, der bliver serveret. Og det er jo i sidste ende det, der er helt afgørende, for her er vores kunstnere jo afhængige af, at maden bidrager til at de kan præstere optimalt på scenen.”

Ronny Saul, CEO i Jespers Torvekøkken, deler begejstringen:

"Det Kongelige Teater har mødt os med åbne arme og givet os de optimale rammer for at kunne komme godt i gang med leverancen. Generelt ser vi en stigende efterspørgsel på fleksible løsninger med store krav til kvalitet og bæredygtighed, ligesom vi er blevet mødt af hos Det Kongelige Teater. Det glæder vi os til at imødekomme, ligesom vi ser frem til at levere gode madoplevelser, så alle – både på og bag scenen – kan levere store publikumoplevelser.”


Pressekontakt
Mette Munk, presseansvarlig 
26 81 90 85
memu@torvekoekken.dk