Passion for ærlig mad og en bæredygtig fremtid

Ærlig & God mad - Fra vugge til grav

Jespers Torvekøkken opstarter fra midten af januar 2023 samarbejde med en helt ny type kunde. Sankt Lukas stiftelsen, som blandt andet driver både et hospice, et plejehjem og en integreret daginstitution, skal således de kommende år opleve en fornyet madglæde.

Vi vil i Jespers Torvekøkken rigtig gerne være en del af noget større – Vi vil gerne være med til at sikre, at børnene hos Sankt Lukas Stiftelsen kommer godt fra start, og vi vil gerne være med til at sikre, at patienterne på hospice og de ældre på plejehjemmet får en værdig sidste tid, hvor den madglæde vi alle kan opleve, hvis vi får lov, bliver taget dybt seriøst,” fortæller Henri Gregers Holst, Projektleder og udbudsansvarlig hos Jespers Torvekøkken.

Kvalitetsløft

Sankt Lukas Stiftelsen har igennem en længere periode fået mad leveret ’udefra’. Den nye aftale mellem Stiftelsen og Jespers Torvekøkken betyder, at der fremover igen vil være tale om ’fuld produktion lokalt’ – det vil i praksis sige, at al den mad som både patienterne, de ældre beboere og børnehavebørnene får tilbudt, vil blive lavet i Stiftelsens eget køkken, af fem ansatte på fuld tid. Denne forskel er ifølge Henri Gregers Holst alt andet end uvæsentlig.

”Det, at vi fremover kommer til at lave maden på stedet i Stiftelsens eget køkken, fremfor at maden bliver leveret udefra, kommer til at gøre en stor forskel for alle de målgrupper, som køkkenet servicerer på Bernstorffsvej. For det første kommer det til at løfte kvaliteten på maden, for det andet vil det være med til at sikre, at Sankt Lukas Stiftelsens medarbejdere, patienter, beboere og børn på stedet kommer til at opleve Torvekøkkenets faglighed, madglæde og passion – det er vi overbeviste om, vil være med til at give stedet og alle på stedet ny energi og ny madglæde.”

Sankt Lukas glæder sig

Det er ikke kun os i Jespers Torvekøkken, som er glade for det nye samarbejde. Også på Sankt Lukas Stiftelsen glæder man sig over, at der snart kommer til at dufte af madlavning på matriklen.

”Vi har lagt vægt på at finde en samarbejdspartner, der kan levere velsmagende, varieret og nærende mad tilberedt med sæsonudvalgte råvarer. Vi ser meget frem til samarbejdet, og til at der igen bliver tilberedt mad fra bunden i Sankt Lukas Stiftelsens køkken,” udtaler Administrationschef hos Sankt Lukas Stiftelsen, Anne-Mette Fenger.

Danske traditioner og råvarer i sæson

En af kongstankerne i Jespers Torvekøkkens mange køkkener er, at der arbejdes med og tages udgangspunkt i friske, danske lokale råvarer i sæson. Aftalen mellem Sankt Lukas Stiftelsen og Torvekøkkenet er, at maden blandt andet vil blive udgjort af ’Danske madtraditioner fortolket fra bunden’. Derudover vil der blive lagt vægt på de offentlige kostråd og ernæringsmæssige ’korrekte’ overvejelser med alle de vidunderlige smage og dufte, der helt naturligt følger med.