Jespers Torvekøkken leverer mere end 14.000 kuverter til Københavns Kommunes valgsteder

Jespers Torvekøkken er for femte gang valgt som leverandør af forplejning til de 3.100 valgtilforordnede, frivillige og medarbejdere, der får demokratiet til at fungere på 56 ud af 58 valgsteder i hovedstaden, og de 900 frivillige, som skal fintælle stemmerne.

På slaget midnat går produktionen i gang. Kl. 5.00 begynder elbilerne turen ud til de mange valgsteder i Københavns Kommune, der i løbet af valgdagen skal have intet mindre end 12.500 kuverter serveret fra madleverandørens frokosthus i Søborg – og yderligere 1.800 kuverter til fintællingen dagen efter.

Ronny Saul, CEO i Jespers Torvekøkken: Stolte over at blive valgt for 5. gang

”Vi er enormt stolte over igen at blive valgt som leverandør til kommunalvalget. Vi har efterhånden et tæt samarbejde med Københavns Kommune omkring valgforplejningen, og vi ved, hvor vigtigt det er, at maden bare spiller, når dagen er så lang og intens. At de vælger os igen, ser vi som et tegn på, at vi leverer kvalitet, pålidelighed og fleksibilitet – at vi er en partner, man kan regne med og stoler på.”


En kæmpe holdindsats

I år er opgaven større end nogensinde. I alt skal Jespers Torvekøkken levere 12.500 kuverter af morgenmad, frokost, aftensmad og natmad. Dertil kommer kage og drikkevarer. Det svarer til mad til over 3.000 mennesker tre fire gange på dagen – og yderligere 1.800, når fintællingen finder sted dagen efter i Valbyhallen.

Valgdagen er en festdag for demokratiet. En dag, der repræsenterer fællesskab, tillid og samarbejde. Derfor er det også igen i år en dag, hvor alle medarbejdere i frokosthuset i Søborg samles og løfter i fælles flok. Fra midnat og to døgn frem snitter, steger og pakker mere end 100 medarbejdere på skift i produktionen. Også de administrative medarbejdere i Jespers Torvekøkken, der i dagens anledning hopper i sikkerhedssko og forklæde og hjælper med at pakke de mere end 15.000 kasser med forplejning, der i løbet af dagen skal sendes ud til valgstederne.

Ronny Saul, CEO i Jespers Torvekøkken: En festdag, hvor vi løfter i fælles flok

”Det her er en af årets største opgaver – og samtidig en af de mest meningsfulde. Hele Danmark samles om at vælge dem, der skal repræsentere os i det lokale de næste fire år. Derfor er det en særlig dag, hvor fællesskab og tillid bliver meget tydeligt. Det er to døgn med fart på og fuldt fokus: der skal leveres til tiden og af en kvalitet, der er helt i top. To døgn, hvor man virkelig mærker, hvorfor vi gør det, vi gør.”

Hjemmelavet mad med omtanke

Ole og hans team i bageriet er de første til at møde ind på valgdagen. I løbet af to døgn skal de levere intet mindre 5.300 morgenboller, 3.500 stykker wienerbrød, 340 rugbrød, 340 franskbrød, 340 focaccia, 500 æblekager og 3.300 kokostoppe fra Jespers Torvekøkkens nye bageri på Vandtårnsvej. Alt sammen frisklavet og hjemmebagt. Dertil kommer hele 6.300 skiver ost.

Foruden friskbagt brød, står menuen til de valgforordnede og frivillige på alt fra chicken tandoori, grøntsagsbøffer, laksesalat, roastbeef, æg og rejer og kartofler med tomatcreme, salat nicoise, spidskålssalat, cous cous og meget mere.

Alt maden bliver lavet fra bunden – også mayo’en, pesto, raita og mangochutney – og menuerne er sammensat med fokus på sæsonens danske råvarer og økologi, ligesom der for hvert element på menuen er foretaget CO₂-beregninger på baggrund af Concitos store klimadatabase. Og så er der selvfølgelig taget højde for alle særlige diæter, herunder halal, laktose- og glutenfri, vegetarisk og vegansk.


Fakta om leverancen til kommunalvalget 2025

  • 5. gang Jespers Torvekøkken leverer forplejningen til Københavns Kommunes valgsteder
  • 56 valgsteder – 5 flere end ved seneste valg (EU Parlamentsvalget i 2024)
  • Der leveres morgenmad, frokost, aftensmad og natmad til 3.100 valgforordnede og frivillige på valgsteder – samt 2 x kage og drikkevarer
  • I alt 12.500 kuverter bliver leveret på valgdagen den 18. november
  • Der leveres frokost og aftensmad til 900 personer til fintællingen i Valby-Hallen den 19. november – i alt 1.800 kuverter
  • Over 100 medarbejdere vil på skift være på arbejde i produktionen i løbet af de to døgn
  • Maden pakkes i mere end 15.000 grønne kasser og 700 varmekasser, der køres ud i Jespers Torvekøkkens elbiler på valgdagen
  • Alt på menuen er lavet fra bunden med fokus på økologi og danske råvarer i sæson
  • Menuen er CO₂-beregnet ud fra Concitos store klimadatabase
  • Alle brød, morgenboller, wienerbrød og kager er lavet i Jespers Torvekøkkens eget bageri


Pressekontakt

Mette Munk
Kommunikationsrådgiver
26819085
memu@torvekoekken.dk