Opskrift til 12 personer
Ingredienser:
½ kg græsk yoghurt
1 håndfuld frisk mynte
1 hånd frisk persille
2-3 stk. tomater / 6-7 cherrytomater
½ agurk skåret i tern
Salt og peber
Lime- eller citronsaft
Evt. sukker
Evt. 1 tsk. friskhakket grøn chili
Fremgangsmåde
Flæk agurken på langs, og fjern kernerne med en te ske. Skær den i mindre tern, kom ternene i en skål og drys dem med salt. Skær tomaterne i mundrette stykker, kom stykkerne i en skål og drys og dem med salt. Dette trækker væske ud og gør raitaen knap så våd. Persille og mynte hakkes fint og blandes med yoghurten. Kom chili i. Smag til med salt og peber, lime eller citronsaft og evt. lidt sukker. Kom herefter agurk og tomat i. Undgå at få for meget væske med. Brug raitaen som dip, dressing eller kold sovs.
Velbekomme