Passion for ærlig mad og en bæredygtig fremtid

Smagfuld indisk Raita med chili og mynte

Dejlig, cremet, frisk Raita med grøn chili og mynte

Opskrift til 12 personer

Ingredienser:

½ kg græsk yoghurt

1 håndfuld frisk mynte

1 hånd frisk persille

2-3 stk. tomater / 6-7 cherrytomater

½ agurk skåret i tern

Salt og peber

Lime- eller citronsaft

Evt. sukker

Evt. 1 tsk. friskhakket grøn chili

Fremgangsmåde

Flæk agurken på langs, og fjern kernerne med en te ske. Skær den i mindre tern, kom ternene i en skål og drys dem med salt. Skær tomaterne i mundrette stykker, kom stykkerne i en skål og drys og dem med salt. Dette trækker væske ud og gør raitaen knap så våd. Persille og mynte hakkes fint og blandes med yoghurten. Kom chili i. Smag til med salt og peber, lime eller citronsaft og evt. lidt sukker. Kom herefter agurk og tomat i. Undgå at få for meget væske med. Brug raitaen som dip, dressing eller kold sovs.

Velbekomme