Passion for ærlig mad og en bæredygtig fremtid

Pizza på grillen til de dejlige sommeraftener

Sprød pizza med ølandshvedemel lavet på grill

Opskrift til 6 pizzaer

Ingredienser til pizzadej:

3 g. gær
525 g. koldt vand
50 g. tynd surdej eller vand
900 g. hvedemel
100 g. ølandshvedemel
25 g. salt


Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de to slags hvedemel og evt. surdej eller vand, og ælt dejen i 4 min. ved lav hastighed på din røremaskine, hvis du har sådan en. Tilsæt salt, og ælt dejen i ét minut. Vend dejen ud på en bordflade, som du har smurt med olie, og vend ydersiden af dejen rundt i olien, så den bliver dækket på alle sider. Lad dejen hvile i 20 min. 

Skær eller hak dejen i 6 stykker, form dem til kugler, og sæt dem på en bageplade. Dæk kuglerne til, og lad dem stå ved stuetemperatur i 1 time. Sæt dem derefter i køleskabet, og lad dem hæve i yderligere 6-12 timer. Sæt en pizzasten på grillen 30 min. før brug. Form dejen til pizzaer, og rul den tyndt ud.

Nu kan putte din yndlings tomatsovs og topping på. Vi foreslår at lave en hjemmelavet tomatsovs med solmodne danske san marzano tomater og en masse friske krydderurter. Af topping kan du f.eks. lave en pizza en pikant salami, mozzarella og ruccola, som de fleste kan lide. Hvis du ikke er så meget til kød er en pizza med tomat, mozzarella, aubergine, frisk basilikum og revet parmesan super lækkert. Tilføj evt. parmaskinke hvis du gerne vil have noget kød på.

Flyt pizzaerne over på en bagesten en af gangen, og bag dem i ca. 10-14 min. til de er sprøde, og har fået en flot mørk farve. Hold øje med pizzaerne undervejs. Bon appétit!