Passion for ærlig mad og en bæredygtig fremtid

Koteletter med æbler og hybenchutney på rodfrugtscrudité

Saftige koteletter med en frisk hybenchutney og sprød rodfrugtscrudité

Ingredienser til 4 personer:

800 g. koteletter af frilandsgris⁠
200 g. æbler⁠
40 g. hyben⁠
120 g. løg⁠
400 g. rørsukker⁠
4 dl. æbleeddike⁠
400 g. gulerødder, skrællede⁠
1 knsp. stødt koriander⁠
1 knsp. stødt spidskommen⁠
1 knsp. stødt chili⁠
500 g. forskellige farvede⁠


Fremgangsmåde

Brun koteletterne af på en pande ved høj varme, 3-5 min. på hver side, krydr godt med salat og peber og lad dem trække efterfølgende i 10 min. Æblerne skrælles og løg skæres i grove tern. Derefter steges æbler og løg i ca. 1 min. i lidt olie. Skær endestykkerne og stilken af hyben og halvér dem.Tilsæt dem i gryden sammen med æbleeddike og sukker og lad det koge til en grødagtig konsistens. Smages til med salt, peber og de stødte krydderier. De skrællede gulerødder skrælles dernæst til brede bånd, og dyppes kort i saltet kogende vand, så de stadig er let sprøde. Retten anrettes med cruditéen af rå, rensede og skivede rødder i bunden af en dyb tallerken med koteletten ovenpå og chutneyen udenom.