Opskrift til 10 bagels
Ingredienser
25 g gær
3,5 dl vand
2 tsk salt
500 g hvedemel
3 spsk. olivenolie
Æg til pensling
Fremgangsmåde
Bland vand og gær sammen i en skål og rør til gæret er opløst. Tilsæt nu olie og salt og rør godt sammen. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt godt, til dejen er fast. Lad dejen stå og hæve overdækket i et par timer på køkkenbordet, eller til den har dobbelt størrelse. Vend dejen på et meldrysset bord. Del dejen i 10 stykker og rul dem til pølser, ca. 20 cm lange. Pølserne formes til ringe. Husk at presse sammenføjningerne godt sammen, så den ikke går op under kogningen. Læg ringene på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min.
Sæt en stor gryde med vand i kog. Skru ned for temperaturen, så vandet stadig småkoger. Kog 1 til 2 bagels ad gangen alt efter størrelsen på din gryde. Bagelsene skal koge i 2 minutter. 1 minut på hver side. Læg de kogte bagels på en bageplade med bagepapir og pensl dem med æg. Du kan drysse toppings på dine bagels fx frø, kerne eller revet ost.
Bag nu dine bagels i en for varmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.