Passion for ærlig mad og en bæredygtig fremtid

Grov ramsløgs­pesto

En god hjemmelavet ramsløgs­pesto er nem at lave og passer til godt til pastaretter og lune sommeraftener.

Opskrift til 2 personer

Ingredienser

10 blade ramsløg
10 mandler
10 g. parmesanost
1 spsk. frugteddike eller citronsaft
50 g. god olivenolie
Salt & peber


Fremgangsmåde

Rul alle ramsløgsblade sammen til en ”cigar” og snit ramsløgsbladene så fint som muligt.
Hak mandler og parmesanost groft i hånden. Rør olivenolie og frugteddike sammen og krydr med salt og peber.
Vend ramsløg, parmesanost og mandler sammen med olie/eddike dressing og servér.
Ramsløgspesto er godt til det meste og en stor anbefaling til pastaretter.

 

Sank ramsløg i naturen

Det kan være sjovt og hyggeligt at tage en tur ud i naturen for at finde ramsløg. Sæsonen begynder allerede i januar, men du kan sagtens vente til februar/marts med at tage den første tur. Ramsløg blomstrer i maj og sæsonen slutter først på sommeren.

Hvor finder jeg ramsløg?
Ramsløg findes som bunddække i mange danske løvskove.

Hvordan genkender jeg ramsløg?
Ramsløg har aflange grønne blade på ca. 15 - 30 cm. Bladene er græsgrønne på oversiden og lysegrønne på undersiden. Blomsterne er hvide og har 6 blomsterblade.

Pas på!
Ramsløg kan nemt forveksles med liljekonval og høsttidløs, som er meget giftige. Ramsløg skiller sig dog ud ved at dufte kraftigt af hvidløg.

Hvad kan bruges
De spæde blade, man kan plukke i foråret, smager bedst, men både blade, stængler og blomsterne er spiselige.

Når man tager af naturens ressourcer, så vis hensyn ved at klippe bladene af og lade nogle blade blive tilbage på hver plante. Derved overlever planten, og kan pukkes igen senere på sæsonen og næste år.

Det er god skik kun at plukke til eget forbrug.