Passion for ærlig mad og en bæredygtig fremtid

Gnocchi lavet af gårsdagens brød

Forvandl dit brød om til hjemmelavet gnocchi

Opskrift til 4 personer

Ca. 200 g brød
80-100 g hvedemel
40 g ost fx parmesan eller revet ost
1 stk salt 
1 æg
120 g smør


Fremgangsmåde

Skær skorperne af brødet. Put brødet i en skål og hæld 1 dl vand over. Lad brødet trække i vandet i ca. 20 minutter. Sigt derefter brødet og pres fri for vand.
Put brødet tilbage i skålen og tilsæt mel, ost, æg og salt. Ælt dejen sammen til en fugtig, men ikke klistret dej.

Drys nu mel på et bord og rul dejen ud i en tynd pølse. Skær dejen ud i stykker af ca. 2 cm. 
Kog de udskåret dejstykker i saltet vand i ca. 4 min ved medium varme. Når dine gnocchi har kogt færdig skal vandet sigtes fra. Smelt smøret på en pande og steg dine gnocci med salt og peber. Steg dem let til de har en gylden brun farve.

Nu er dine gnocchi klar til servering. Du kan servere din gnocchi toppet med krydderurter og frisk revet ost. Bon appétit!