Passion for ærlig mad og en bæredygtig fremtid

Jespers Torvekøkken har nu ansøgt om eftertragtet B-Corp-certificering

Ansøgning er ”game changer” for ambitiøst arbejde med bæredygtighed.

B-Corp-certificering

PRESSEMEDDELELSE 21. DECEMBER 2022

 

Jespers Torvekøkken har nu ansøgt om eftertragtet B-Corp-certificering

Ansøgning er ”game changer” for ambitiøst arbejde med bæredygtighed


Jespers Torvekøkken og søsterselskabet Convi Food har netop nået en ny, kæmpe milepæl ved at indsende ansøgning til B-Corp certificering – og dermed forpligtet sig helt ind i virksomhedens kerne og ned i vedtægterne, til at drive virksomhed, med det klare formål, at have en væsentlig positiv indvirkning på samfundet og miljøet.

 

 

 

Jespers Torvekøkken og Convi Food har nu indsendt ansøgningen om at blive B-Corp-certificereret og dermed færdiggjort et omfattende analysearbejde af virksomhedens indsats inden for bæredygtighedens mange facetter. Kommerciel direktør og strategisk ansvarlig for bæredygtighed, Kristina Steenfeldt Madsen, siger:

 

”At indsende ansøgningen til en B-Corp-certificering er en kæmpe milepæl for os. Halvandet års arbejde har betydet, at vi er blevet utrolig skarpe på hvordan vi tager ansvar for fremtiden. Vi har rent faktisk, i mange år, gjort en kæmpe indsats på området, og med vores iværksætter-DNA har vi prøvet initiativer og tiltag af på adskillige områder. B-Corp-arbejdet har sat den ramme for os, som vi har søgt efter og struktureret ledt os igennem alle de områder hvor vi skal stille krav til os selv, vores kunder og vores leverandører. Selve processen med at svare på alle spørgsmålene viste os, at vi rent faktisk lever utroligt meget i forvejen. B-Corp-certificeringen er formålsdrevet og kræver, at vi forbedrer os år for år, og det kan vi godt lide i Jespers Torvekøkken.”

 

 

 

At understøtte den grønne rejse

I Jespers Torvekøkken har bæredygtighed fyldt meget i mange år, ikke mindst at tage kunderne med på en rejse ind i grøntsagernes univers og udfordre holdningen om at kød partout hører til i alle måltider. En grøn rejse som sætter sine fodspor direkte i det klimaregnskab som virksomheden laver, men allermest på den daglige tallerken. Kristina Steenfeldt Madsen siger videre:

 

”Kunderne vælger os til, fordi vi vil mere på bæredygtighed og fordi vi er ambitiøse. At servere grønt på tallerkenen er det meget konkrete og håndgribelige tegn i hverdagen for kunder og kokke. B-Corpen understøtter vores ambitiøse rejse ved at skabe strukturen for os, så det ikke kun er på tallerkenen, vi ser en forskel. Og så ser vi frem til at blive en del af de mange seje B-Corps, som gør en forskel for verden.”

 

Nye strategier i en vækstorganisation

Jespers Torvekøkken er en virksomhed i voldsom vækst, og alene det at fordoble forretningen i forhold til medarbejdere og omsætning på et år, har krævet et skarpt fokus. Nye strategier sætter scenen for arbejdet med bæredygtighed og at ville en B-Corp-certificering kræver, at alt fra indkøb til økonomi, HR og daglig drift hænger sammen i et meningsfuldt perspektiv ud fra strategier, der kan leves i hverdagen. Det har sat store krav til organisationen og ikke mindst at tænke langsigtet i en 360-graders vurdering af bæredygtighed midt i et væksteventyr.

 

”Arbejdet med at indsende ansøgningen til B-Corpen betyder at vi nu favner bæredygtighed på en mere struktureret måde. Bæredygtigheden bliver integreret meget bedre i hele organisationen. For kokken betyder det ét, for lederen betyder det noget andet, i stabsfunktionerne betyder det noget tredje, men alt hænger uløseligt sammen,” lyder det fra Kristina Steenfeldt Madsen.

 

 

 

 

Hvorfor B-Corp Jespers Torvekøkken?

B-Corp har skabt overblikket for os i en jungle af krav og udtryk. Med et klart formål har ansøgningsprocessen skabt en ramme for samtalerne om hvordan vi håndterer verdensmål, EU-taksonomi, CSRD, cirkulær økonomi, GHG, Net zero, ILO-konventionen, mål i parisaftalen og alt det andet, som er vigtigt, når vi taler bæredygtighed. Og vigtigst af alt hvad der betyder mest for os i Jespers Torvekøkken. Vi kan ikke det hele, men vi kan gøre en forskel, hvis vi bestemmer os for det. Og B-Corp bevægelsen er en bevægelse der giver mening for os.

 

Hvad er B-Corp

B-Corp står for Benefit Corporation og er en international certificering. At være B-Corp-certificeret betyder, at man som virksomhed har bevist at man driver sin virksomhed til gavn for både miljø og samfund. Certificeringen er delt op i fem områder: Medarbejdere, miljø, kunder, ledelsesstruktur og samfund. Det er en 360 graders certificering som stiller store krav til alle afdelinger i en virksomhed og det er hele virksomheden der bliver certificeret. Den sikrer at vi ikke med den ene hånd stiller ambitiøse mål på eksempelvis CO2e, mens vi med den anden hånd glemmer vores medarbejdere. Som kunde i en B-Corp virksomhed kan du være sikker på at medarbejderne bliver behandlet ordentligt, at man tager ansvar for sin værdikæde og at man passer på sine omgivelser i både samfund og miljø.

 

Med venlig hilsen

Jespers Torvekøkken