Jespers madtråd

I Jespers Torvekøkken er vores mission at lave ærlig og herlig mad. Det lyder simpelt, og det er det. Maden skal være enkel, smage godt og laves fra bunden af sæsonens råvarer med respekt for natur og miljø.

 


 

Hvorfor en madtråd?

I Jespers Torvekøkken er vi meget bevidste om at vores mad ikke kun skal gøre dig glad i maven. Vi arbejder med friske og ubehandlede råvarer af høj kvalitet og har en klar politik om hvilke varer vi aldrig anvender i vores madlavning. Vores mission er at lave ærlig og herlig mad - fra bunden og på en enkel måde. Denne madtråd viser de klare retningslinjer for alt hvad vi laver.

 


 

80%

De varer, du ser i den grønne kolonne, er de friske og ubehandlede råvarer, som vores mad indeholder minimum 80 % af.

Kød, fisk og mejerivarer

Fersk kød, fjerkræ, vildt og pølser uden farve
Frisk fisk og fiskefars
Saltning af kød og fiskeprodukter ved tørsaltning eller saltlage
Smør, kærgården, fløde, mælk, creme fraiche, mejeriprodukter (gerne økologisk)
Friske æg og pasteuriserede æg
Friske oste.

Frugt og grønt

Grøntsagspuré, bærpuré samt marmelade af frugt og bær
Friske grøntsager fra torvet
Forskrællede grøntsager
Friske krydderurter
Frisk frugt og tørret frugt
Friske bær og tørrede bær
 

Bagværk

Hjemmebagte kager og desserter
Madbrød: friskbagt sandwich- og wienerbrød må være bake-off 
Tærtebunde og butterdej
Melprodukter samt majs- og kartoffelmel.
Kerner, gryn og sukker (raffinerede og naturlige produkter)
 

Diverse

Fonder til saucer, supper og terriner
Friskpresset juice, smoothies og shakes
Olivenolie og rapsolie
Hjemmelavede kolde sauce og dressinger, dessertsuacer, cremer og mayonaise
Hjemmelavede pålægssalater
Min 50% af pålægget er hjemmelavet
Vin, eddike og spiritus
Ris og pasta, frisk og tørret.

 


 

20%

De varer, du ser i den gule kolonne, er frostvarer, produkter der er halvvejs tilberedte såsom brød købt fra bageren og færdige produkter såsom marmelade osv. Disse produkter må vores mad maksimalt indeholde 20% af, da resten skal være frisk og ubehandlet

Frost

Frost, men optøet på køl og færdigpanerede fiskefileter
Frost, men optøet på køl og saltmarinerede produkter
Ærter, majs, grønne bønner, løg men optøet på køl
Frost / frysetørret
Osteprodukter, som revet ost

Bagværk og pålæg

Færdigkøbt fra bageri
Madbrød: bake-off
Slagtervarer der er saltet fra producent og dokumenteret på varen
Færdigkøbte tilbehørssalater
Max 50% af pålægget er færdigkøbt
Kogte æg på spand

 

Frugt og grønt

Tørrede krydderurter
Grønthandlerens friskskåret i juice. Rabarber, blommer og æblebåde/tern
Juice af god kvalitet
Oliven på glas/dåse

Diverse

Boullioner, demi glace og granulat
Færdige marmelader og syltetøj af god kvalitet
Magarine (flydende form)
Andre olier
Ketchup, sennep, remoulade og dressinger af god kvalitet
Madlavningsvin og spiritus med salt.
 

 


 

0%

De varer, du ser i den røde kolonne, er de varer som vores mad ikke må indeholde. Det er fx færdigtilberedte varer eller varer af en meget lav kvalitet såsom pulverkagecreme, færdiglavede dressinger, færdigblandede salater på pose osv.

Færdigtilberedte varer

Færdigkøbte middagsretter, farsretter, fiskeretter, fisketerriner, æggeretter, såsom spejlæg, røræg osv.
Færdigkøbte supper og saucer

 

Mejeri og pålæg

Fast margarine
Langtidsholdbare mejeriprodukter med tilsætningsstoffer
Færdigkøbte smoothies og shakes med uanet sukkerindhold
Frost og pulverkager
Pålægssalater: hønse, ægge, krabbe og rejesalat.

Frugt og grønt

Frosne produkter
Bær på dåse/glas
Grøntsager der ikke opfylder de to andre krav, fx dåsegrønt, undtagelsesvis asparges og flåede tomater.
Dåser (ananas, fersken, mandariner mm.)
Frosne eller visne krydderurter

Diverse

Frostpuré og frugtfarve.
Sojaolieprodukter bruges ikke til salater.
Daggammelt brød, genopvarmet brød bortset fra rugbrød. Der tages forbehold for tilberedning af croutons, crostini og grillet brød.
Færdigkøbte dressinger - fx pølsemandens.
Kagecreme tilberedt af pulver.
Nitritsaltning.
Vin- og spiritusessens - kunstigt fremstillet.
Kunstige sødestoffer (nutra sweet).
Frosne produkter.

Alternate Text

Hvordan det hele startede

Læs historien om Jespers Torvekøkken, vores mission om at lave ærlig og herlig mad og om det gode måltid, som vi skaber fra bunden med friske råvarer.  

Læs mere her
 
Alternate Text

Madspild

I Jespers Torvekøkken har vi en meget klar holdning til madspild og hvordan vi undgår at bruge unødige ressourcer i vores produktion. 

Læs mere om mindre madspild
 
Accepter cookies fra torvekoekken.dk

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse, når du besøger os.
Du kan altid slette dem igen.