Ambitiøst samarbejde mellem frontløbere på bæredygtighed skaber spændende løsninger for emballagegenanvendelse i cateringbranchen

Jespers Torvekøkken og Faerch har sammen udviklet en ’closed loop’ løsning, så engangsemballagen i form af fødevarebakker fra Jespers Torvekøkkens frokostleveringer, sendes retur og genanvendes til nye PET fødevarebakker. Systemet er muligt, da Jespers Torvekøkken er gået forrest sammen med Faerch, der producerer fødevareemballage og i 2018 blev den først integrerede genanvender i verden.

Vi tager emballagen retur fra frokostkunder og kantiner

Jespers Torvekøkken anvender PET-bakkerne, med en høj andel af genanvendt materiale, til både frokost- og kantinekunder. En vigtig del af processen er at få kunderne med på rejsen, så de får sorteret korrekt og sendt bakkerne retur. I madhuset i Søborg komprimeres bakkerne, og Faerch afhenter emballagen, som de genanvender på deres fabrikker, til nye bakker, som Jespers Torvekøkken køber igen. Et fuldt ”closed loop” samarbejde.

Et CO2 neutralt torvekøkken i 2030

Som et led i Jespers Torvekøkkens bæredygtighedsstrategi om blandt andet at være CO2 neutral i 2030 og skabe cirkulære processer, har der været et naturligt fokus på brug af engangsemballage, dens oprindelse og genanvendelse gennem lang tid.

”Der er ingen tvivl om, at vores samarbejde med Faerch giver os en unik mulighed for at skabe en ambitiøs og bæredygtig emballageløsning, der ikke er set før i branchen. Det har krævet investeringer og ressourcer, men vi tror på at det er den rigtige vej at gå” siger Ronny Saul, administrerende direktør i Jespers Torvekøkken. 

Klik på billedet for at forstørre

 


 

Er du frokostkunde i Jespers Torvekøkken?

Jeres portionsanretninger leveres i en bestemt type plastbakke kaldet rPET, som vi har valgt, fordi den kan genanvendes og derfor er langt mere bæredygtig end andre løsninger på markedet. Gennem et unikt samarbejde med emballageproducenten Færch, sikrer vi at bakkerne genanvendes korrekt og laves om til nye bakker, som vi køber endnu en gang.

Hvad kan I levere tilbage?

I kan levere alt engangsemballage tilbage, både fra de varme og kolde portionsanretninger, salater, brød og kager. Vi sorterer det herefter i vores Madhus i Søborg, så vi sikrer at de rigtige typer emballager affaldssorteres i de rigtige affaldsstrømme.

Hvad skal I gøre?

Det er vigtigt, at I skraber bakkerne af for madrester og skyller emballagen af, inden I lægger det i varmekasserne igen. Vores chauffør tager den brugte emballage med retur, og sørger for den endelige sortering. Se en video om processen her: 

Vil I vide mere?

Kontakt os på torvekoekken@torvekoekken.dk eller 70228212

Se videoen ved at klikke på billedet.

 


 

Vil du læse mere om vores bæredygtighedsstrategi?

Klik på billedet nedenfor

Accepter cookies fra torvekoekken.dk

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse, når du besøger os.
Du kan altid slette dem igen.