Koteletter med æbler og hybenchutney på rodfrugts-crudité

Opskrift på surdej

Ingredienser til 4 personer:

800 g. koteletter af frilandsgris⁠
200 g. æbler⁠
40 g. hyben⁠
120 g. løg⁠
400 g. rørsukker⁠
4 dl. æbleeddike⁠
400 g. gulerødder, skrællede⁠
1 knsp. stødt koriander⁠
1 knsp. stødt spidskommen⁠
1 knsp. stødt chili⁠
500 g. forskellige farvede⁠


Fremgangsmåde

Brun koteletterne af på en pande ved høj varme, 3-5 min. på hver side, krydr godt med salat og peber og lad dem trække efterfølgende i 10 min. Æblerne skrælles og løg skæres i grove tern. Derefter steges æbler og løg i ca. 1 min. i lidt olie. Skær endestykkerne og stilken af hyben og halvér dem.Tilsæt dem i gryden sammen med æbleeddike og sukker og lad det koge til en grødagtig konsistens. Smages til med salt, peber og de stødte krydderier. De skrællede gulerødder skrælles dernæst til brede bånd, og dyppes kort i saltet kogende vand, så de stadig er let sprøde. Retten anrettes med cruditéen af rå, rensede og skivede rødder i bunden af en dyb tallerken med koteletten ovenpå og chutneyen udenom.

 


 

Vil du have flere spændende opskrifter, direkte leveret til din indbakke?

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nedenfor og glæd dig til en masse inspiration

 

                   

Tilmelding af email

Navn:
Email:
Jeg ønsker at tilmelde mig:
Accepter cookies fra torvekoekken.dk

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse, når du besøger os.
Du kan altid slette dem igen.