Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 70 22 82 12

Kontaktoplysninger
Buffeter
/54-frokostordning
Nyhedsbrev
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Sommerbuffeter og menuer til fester i lyse nætter

Find vores bedste bud på sommeretter af alle de bedste sommerråvarer eller find vores tilbud på sommerbuffeter og anden sommermad, hvis du ikke gider lave den selv.

Da der bare ikke er noget bedre end alle de lækre, lokale råvarer, der er tilgængelige i Danmark om sommeren indeholder alle vores retter her kun de allerbedste danske varer. Har du brug for et mere eksotisk udvalg, så hop over på vores grillinspirationsside hvor vi bl.a. deler opskrifter på vores yndlingsopskrifter fra det creolske køkken.

I de følgende opskrifter vil vi forsøge at komme lidt rundt i hele landet, så alle de bedste ting kan komme på menuen.

Jomfruhummer

Jomfruhummer - det bedste af det bedste til sommerbuffeten

Jonfruhummer er i højsæson i juni måned, og denne ultralækre delikatesse, som er allerbedst fra Læsø, må man altså ikke snyde sig selv for. Her kommer vores opskrift til sommerbuffeten på jomfruhummere grillet med hvidløg og urter. Vi må hellere lige tilføje, at en grillet hummer med lidt salt, peber og citron altså heller ikke er at kimse af, hvis du vil droppe urterne.

Til 4 pers.

Du skal bruge:

8 jomfruhummere - helt friske

Bladene fra 4 kviste timian

4 fed knust hvidløg

50 g smeltet smør

Lidt salt og peber

1 citron skåret i både til servering

Sådan gør du:

Hak persille og timian fint og knus hvidløg. 

Smelt smørret og kom urter og hvidløg i.

Grill hummerne hele med bugen opad i ca. 1 minutter, så du nemt kan fjerne den del af skallen, der sidder på ryggen. (Se hvor på billedet ovenfor).

Kom urte, hvidløg og smørblandingen på det bare stykke ryg på hummeren, og grill den på bugen i ca. 2 minutter, så er der klar til servering. Evt. med grillet brød og aioli samt frisk citron til hummeren.

 

Grillet kylling

Grillet kylling med timian og citron samt sommersalat og rabarberkompot

Kylling er så dejligt på grill, og det bedste ved hele kyllinger er, at du kan fylde dem med alt det, du synes smager bedst.

I denne opskrift genbruger vi nogle af ingredienserne fra jomfruhummerner, da det er en god måde at skabe kontinuitet i din menu, og så er det en rigtig god måde at undgå madspild på. Synes du ikke, det skal være timian og citron, så vælger du bare fyld efter, hvad du bedst kan lide.

Til 4 pers:

Du skal bruge:

En hel, fritgående kylling på ca. 1200 g.

1 citron, som du skærer i helt tynde skiver.

Olie

Bladene fra 4 kviste timian

Lys vineddike

Salt og peber

Sådan gør du:

Bland 2 spsk. olie, timianbladene og salt og peber og pensl. kyllingen med det. lad den trække i køleskabet i 3 timer, hvor du vender den en gang eller to.

Grill den over indirekte varme, med en drypbakke under, på brystet i ca. 30 min. Og vend den. Kom herefter citronskiverne på brystet og grill den videre i ca. 1 time.

Rabarberkompot:

Rabarber er i sæson hele sommeren, og der er flere forskellige typer af rabarber. alt efter, hvor sød du ønsker din kompot, eller hvad du har i haven, kan du tilpasse opskriften.

Rabarberkompot er fantastisk. Brug det til kødretter, ovenpå din skyr og müesli om morgenen eller i desserter og kager.

Du skal bruge:

500 g. rabarber

100 g. sukker

Lidt vanilje efter smag. (Skal du bruge den i det salte køkken, så giv den en lille smule, ca. fra en kvart vaniljestang, så det mest af alt giver aroma ellers kan du sagtens bruge en hel stang.)

Sådan gør du:

Flæk den kvarte vaniljestang og tag kornene ud.

Skær rabarberne ud to forskellige størrelser - 1 cm og 3 cm, så du får lidt struktur i kompotten.

Kom vand i en gryde, så det lige akurat dækker bunden.

Kom rabarber, sukker og vanilje i og kog det ved mellem og derefter svag varme til kompotten har den konsistens, du ønsker.

Sommersalat

Sommersalat med alt det bedste fra marken

Denne salat er lækker og frisk og kan bruges til alle mulige forskellige retter. Er det ikke jordbærsæson, så brug rød grape og avocado istedet, så har du en dejlig vintersalat også.

Du skal bruge:

200 g. frisk babyspinat

100 g feta

En halv bakke jordbær skåret i kvarte

1 dl. nødder. valnødder smager rigtig godt her, men du kan også bruge mandler eller hasselnødder. (Har du givet dem 2 timer i ovnen ved 70 grader, er de endnu bedre).

Et halvt rødløg skåret i helt fine, halve ringe.

En spsk. honning.

1/2 dl citronsaft

1/2 dl olie.

Sådan gør du:

Bland citronsaft, honning, olie samt lidt salt og peber sammen. Det skal du bruge som dressing.

Vask og slyng spinaten godt.

Smuldr fetaen og hak nødderne groft.

Bland det hele sammen og vendt det sammen med dressingen. Nu er din salat klar.

 

Sommer coleslaw

 

Sommer coleslaw 

Denne salat er fyldig, den passer til alle slags kød på grillen og er meget smidig, da du kan bruge præcis hvad du har i køleskabet til den.

Her er den med nogle af de allerbedste grøntsager, der er at finde om sommeren.

Du skal bruge:

200 g spidskål

4 gulerødder (gerne helt nye med top).

Et bundt radiser

100 g friskbælgede ærter

Dressing:

4 toppede spsk. creme fraiche, skyr, græsk yoghurt eller hvad du nu har og foretrækker

2 spsk. mayonnaise af god kvalitet, selvfølgelig helst hjemmelavet.

2 tsk. dijonsennep

2 tsk. citronsaft.

Hakket purløg og persille efter smag.

Smag til med salt og peber.

Sådan gør du:


Snit spidskålen fint. 

Skær gulerødder og radiser i tynde strimler - gerne julienne (det er nemt at gøre på et mandolinjern).

Bland kål, gulerødder, radiser, ærter, purløg og persille sammen.

Bland yoghurt, mayo, sennep, citronsaft, salt og peber og vendt det sammen med grøntsagerne. Så er der serveret.

 

Sommerdessert

Frisk og let sommerdessert med masser af friske bær

Sommeren er fuld af friske bær; jordbær, hindbær, blåbær, kirsebær og brombær er nogle af de mest brugte, og det er der god grund til, men snyd ikke dig selv for at smage stikkelsbær, solbær, ribs, tyttebær, sortebær osv.

I denne dessert kan du bruge lige nøjagtigt de bær, du har mest lyst til, og den er super nem og frisk.

Du skal bruge:

Marengs ca. 8 stk.

4 æggehvider

1 tsk. citronsaft

250 g sukker

200 g hindbær

1/8 L fløde

2 æg

Lidt høvlet hvid chokolade

200 g friske bær efter eget valg til pyntning.

Sådan gør du:

Kom æggehvider og citronsaft i en skål, og pisk dem hvide og luftige. Kom herefter sukkeret i, mens du pisker- massen skal være så stiv, så du kan vende skålen med bunden i vejret, uden at massen glider ud.

Kom massen i en sprøjtepose.

Tag to bageplader frem:

Lav 8 runde, flade bunde af  halvdelen af massen, der er ca. 6 cm i diameter på en af pladerne. (Hvis du vil have dem præcist lige store, er det en god idé, at tegne cirklerne op på bagepapiret først.)

Lav små toppe af marengsen på en den anden bageplade.

Kom begge plader i ovnen ved 125 grader varmluft. Bundene skal have ca. en time og toppene skal have ca. 30 min. Husk at tjekke jævnligt, da brændt marengs ikke smager særlig godt.

Bærskum til marengs:

Du kan bruge præcis de bær, du har lyst til. Her har vi brugt hindbær, da de er nemme at få fat i. (Du kan også bruge optøede, frosne bær, hvis du ikke kan få fat i friske).

Kom hindbærrerne i en lille gryde, og hæld lidt vand i. Kun så bærerne lige akurat er dækket. Kog det op, uden at spilkoge, og lad det simre i et par minutter.

Hæld hindbærmassen gennem en si, så du sier alle kernerne fra.

Kom du æg og sukker i den siede masse og kog det op igen, mens du pisker ved håndkraft.

Tag massen af gryden.

Tilsæt fløden lidt ad gangen i massen, mens den stadig er varm og under omrøring.

Stil herefter massen på kål i minimum 30. min.

Anretning:

Sæt en marengsbund på en tallerken. Kom noget af hindbærskummet ovenpå, herfter friske bær og dine små, sprøde marengstoppe - top til sidst med lidt høvlet hvid chokolade.

Uhm. Så er der serveret.

 

Jordbær, jordbær, jordbær 

Jordbærdessert

Hvem kan ikke lide røde, danske, nyplukkede jordbær? Der er mange forskellige sorter, og vi anbefaler, at du prøver forskellige. Har du ikke selv mulighed for at komme ud og pukke bær, så gå til din grønthandler, torvemarked eller andet, hvor der ofte vil være forskellige typer at vælge imellem. Vores yndlingsjordbær er Senga sengana, men det er et bær, som skal spises helt nyplukket, da det ikke klarer transport særlig godt.

Du kan spise jordbær på et utal af måder, og vi kan ikke komme på en dårlig ret med jordbær... Spis dem helt uden andet, lad dem stå og trække i lidt sukker og citronsaft i et par timer, før du spiser dem, spis dem med flødem i din koldskål kort sagt der er så mange muligheder.

Her er en opskrift på en super nem, frisk og flot jordbærdessert.

 

Frisk jordbærtrifli med flødeskum og makroner 

Jordbærdessert

Denne dessert er super nem og lækker. Du får den måde i en hverdagsversion og i en deluxe version med creme anglaise og hjemmebagte mandelmakroner.

Du skal bruge:

En bakke jordbær.

1/4 L fløde

1 vaniliestang

En pose makroner

Sådan gør du:

Rens og skyld jordbærrerne godt. Skær dem i kvarte og kom dem i en skål og vendt dem i en smule sukker og citronsaft og lad det trække i mindst 30 min.

Flæk vniliestangen og skrab kornene ud.

Kom fløde og vaniliekorn i en skål og pisk en let og luftig flødeskum. Husk altid at være forsigtig med at piske den for meget. Den må hellere være lidt ekstra flydende end smør-agtig.

Knus det antal makroner, du synes er passende.

Find nogle fine, store glas frem. Kom jordbær i bunden. Kom lidt fldeskum ovenpå og derefter makroner. Fortsæt til glasset er fyldt.

Pynt med jordbær og evt. lidt mynte.

Delixe version af jordbærtrifli med ekstra creme englaise og hjemmebagte mandelmakroner.

Brug opskriften fra før, men tilfør lidt creme anglaise og brug dine egne mandelmakroner.

Creme anglaise:

Det skal du bruge:

1/4 L dl fløde

3 æggeblommer

Vaniliestang (du kan passende bruge den, du har skrabet kornene ud af til flødeskummen). Ellers brug en halv med korn.

25 g sukker

Sådan gør du:

Bland fløde, sukker og vaniliestang sammen i en gryde og kog blandingen op. Normalt siger man til maks. 85 grader, men den må godt lige begynde at boble- dog endelig ikke koge, for så skiller den.

Pisk æggeblommerne sammen i en skål. Pisk derefter halvdelen af den næsten kogende fløde i æggeblommerne lidt ad gangen. Hæld derefter æggeblomme og flødebalndingen sammen med resten af den varme fløde. Pisk så cremen godt til den begynder at tykne og når en mere fast konsistens.

Køl den af i køleskabet.

 

Mandelmakroner:

Mandelmakroner

Du skal bruge:

Til ca. 20 makroner

260 g mandler - de skal lige hurtigt blancheres og smuttes 

280 g sukker

3 æggehvider

1 tsk. mandelessens/ eller ekstrat

En knivspids salt.

Sådan gør du:

Opvarm sin ovn til 180 grader.

Smut mandlerne og mal dem til mel i en foodprocesser. Du kan evt. vælge at male halvdelen af mandlerne mere groft, hvsi du vilhave mere struktur i makronerne).

Tag en lille kopfuld af melet og sæt den til side.

Kom sukkeret i foodprocesseren med mandelmelet og blend i ca. 10 sekunder.

Tilsæt æggehviderne og blend det hele til en ensartet masse.

Kom massen i en skål og vend den gemte mandelmel og mandelessensen/ekstraten i sammen med.

Kom enten massen i en sprøjtepose eller brug et par teskeer til at sætte små kugæer af massen på en bageplade.

Bag kagerne i ca. 15 min. - det afhænger af, hvor store du har lavet dem. (Når de er lysebrune på toppen, er de færdige.

Stil makronerne til afkøling.

Anretning:

Anret ligesom beskrevet før, men kom lidt creme anglaise i hver gang, du bruger flødeskum og brug mandelmakronerne i stedet for almindelige makroner.

Spæd evt. op med lidt flere jordbær.

 

Sommerbuffet

 

Sommerbuffet, sommerbuffet, sommerbuffet.

Ovenover se du nogle af vores bedste bud på sommermad. Skal du hode fest, hvor du ikke vil stå med maden selv, så se hvad vi tilbyder af sommerbuffeter og anden sommermad her. Mangler du andet end sommermad? Vi kan også hjælpe dig med telt i haven, lokationer, leje af bestik, service og alt det andet til din sommerfest.

Sommerbuffet fra Jespers Torvekøkken

Kontakt os endelig på 70228212 eller torvekoekken@torvekoekken.dk, hvis du har spørgsmål ller særlige ønsker.