Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 70 22 82 12

Kontaktoplysninger
Buffeter
/54-frokostordning
Nyhedsbrev
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Herlig mad til receptioner

Reception

 Receptioner og åbent hus er noget af det hyggeligste. Der er hele tiden liv, og folk summer ud og ind. Det betyder også, at det er svært at servere en menu, hvor maden skal serveres og spises på samme tid, hvilket gør fingerfoods, cup foods og generelt småretter, hvor der indgår forrets-, hovedrets- og dessertelementer, som man kan spise, når man vil.

Vi tilbyder en lang række fingerfoods, som du kan vælge, om du vil have serveret i små bambusbåde, i små sylteglas eller på andre kreative måder.

Hvad med 8 forskellige fingerfoods til din reception bestående af:

Lille toast toppet med frisk tun, wasabi, mango, krydderurter og ørredrogn. Ballotine med jonfruhummer og grillet peberfrugt. 

Terrine af bornholmsk unghanebryst lagt med sæsonens grønt anrettet på en sprød crouton. Oksecarpaccio i tynde skiver anrettet på toast med rucola, parmesanost og langtidsbagte tomater. Lille løgtærte bagt med sprød dej og pinjekerner.

Profiterole fyldt med ostecreme og krydderurter.

Chokoladedrøm med bær. Tærte med kransekagebund pyntet med sæsonens frugt og bær.

Lyder dette lækkert? Her kan du gå til vores bestillingsside for receptionsmad.

 

Lav dine egne lækre fingerfoods

Det kan være lidt af en jungle, at lave fingerfoods, da der er et utal af muligheder. I nedenstående kan du hente inspiration til forskellige fingerfoods til receptioner, åbent hus eller måske bare en hyggelig aften med en god flaske vin.

For at bevare en rød tråd, anbefaler vi, at du vælger et tema. Vi kommer med forslag og opskrifter på to forskellige temaer i nedenstående. Først et italiensk og derefter et vietnamesisk. Lad dig inspirere til at lave din egen menu eller kopier vores.

 

Italiensk fingerfood menu til 10 pers.

Italienske kødboller i cremet tomat- og basilikumsauce

Det skal du bruge:

500 g fedtfattig hakket oksekød

50 g. daggammelt brød (Det er nemmest med hvidt brød, men du kan også bruge speltbrød, grahamsbrød eller andet, hvor fuldkorn er meget finddelt).

1 æg

2 fed hvidløg

1 tsk. tørret basilikum og 1 tsk. tørret oregano

0,5 dl revet parmesan eller peccorino

Olivenolie

Salt og peber.

Sådan gør du:

Hak hvidløg fint.

Smuldr brødet i helt små stykker.

Bland alle ingredienser i en skål og lad det stå og trække i ca. 15 min.

Form 20 små kødboller af blandingen.

Kom ca. 2 spsk. olie i en stor pande og steg kødbollerne heri. Start ved høj varme, så de får noget skorpe, og skru derefter ned. Steg dem, så de er gennemstegte, men hold øje med, at de ikke bliver tørre. (Lav evt. 22 kødboller, så du har et par stykker, du kan bruge som testere).

Tomat- og basilikumsauce

Du skal bruge:

En dåse hakkede tomater af en god kvalitet.

Et halvt bundt frisk basilikum.

0,5 dl parmesan eller peccorino

Saft fra 1/4 citron

Salt og peber.

Sådan gør du:

Kom tomaterne i en gryde og kog dem op. Kom herefter basilikum og ost i og lad det simre i 2 min.

Blend herefter saucen, og når den er glat og cremet, smag til med citronsaft, salt og peber.

Anret kødbollerne to og to i små sylteglas eller andet og kom en spiseskefuld tomatsauce ovenpå.

Lækre bruchettas

Bruchetta

Bruchettas er altid lækre, og det er en dejlig nem måde at lave en fantastisk snack på. her kommer opskriften på vores klassiske bruchettas.

Det skal du bruge:

2 daggamle baguettes eller andet sydeuropæsik brød, du kan skære i skiver.

300 g manzano, blomme eller cherrytomater- eller en skøn blanding af alle tre slags.

200 g god mozzarella

0,5 bundt frisk basilikum.

En god kvist frisk oregano.

Et skalotteløg

2 fed hvidløg

0,5 dl olivenolie

0,5 dl rødvinseddike.

Sådan gør du:

Skær brødet i ca. 2 cm tykke skiver.

Skær tomaterne i små tern, og hak basilikum og oregano fint.

Hak løg og hvidløg i små stykker.

Bland tomater, olie, eddike, krydderurter, løg osv. i en skål og smag til med salt og peber.

Rist brødet let. (Det kan være lidt svært at spise, hvis brødet ristes for hårdt).

Fordel tomat- olie- og krydderurteblandingen på de ristede stykker brød og fordel mozzarellaosten i stykker ovenpå. Pynt evt. med basilkumblade.
 

Arancini

Arancini

Dette er ikke verdens sundeste ret, men den er det hele værd. Og den er også fantastisk hvis du har en rest ris, du ikke har brugt, og mangler en snack foran fredgasfilmen.

Du skal bruge:

4 dl kogte, kolde ris (de må meget grene være lidt udkogte og klistrede, så er de nemmere at forme).

1 dl revet parmesan

4 æg

125 g frisk mozzarella

100 g brødkrummer af daggammelt brød

0,5 dl finthakket rosmarin.

1/4 l olie til dybstegning fx vindruekerne

Salt og peber

Sådan gør du:

Kom en tykbundet gryde eller pande over svag middel varme.

Skær mozzarellaen i tern. Der skal være et tern pr. kugle.

Bland ris, to af æggene, rosmarin, salt og peber og parmesannen i en skål - Brug hænderne, så får du det mikset bedst sammen.

Lav små boller af risblandingen i hånden og skub et tern mozzarella ind i kuglen, inden du triller den helt rund.

Pisk de resterende 2 æg i en lille skål og dyp hver riskugle i æggene og vend dem derefter i brødkrummerne.

Når olien har nået en temperatur på 180, kom 2-3 boller i olien og steg dem gyldne.

Uhm, nu er de klar til servering.

 

Vitello Tonnato 

Italiensk klassiker, som man næsten ikke kan få for meget af. Den består af mørt oksekød og en sauce lavet primært på tun. Vi bruger ofte brøndkarse, skovsyre eller andet til at pynte med, da det er en lidt farveløs ret, men smagen er der absolut intet i vejen med.

Du skal bruge:

400 g oksefilet, mørbrad eller lårtunge

1 finthakket skalotteløg

2 fed finthakket hvidløg

Skallen fra en økologisk citron

1 kvist timian og 1 kvist oregano

1 gulerod i tern

2 dl tør hvidvin. (Den må ikke være for ød, da det ødelægger smagen).

Salt og peber

Tunsauce

Det skal du bruge:

1-2 dåser tun i vand

Saften fra 1,5 citroner

2 pasteuriserede æggeblommer

3tsk. hvidvinseddike

1 tsk. dijonsennep

2 dl olivenolie

0,5 dl kapers

Sådan gør du:

Brun kødet på alle sider i en gryde eller sautépande. Kom gulerødder, urter, løg og hvidløg ved, og steg det i ca. 1 min. Hæld vinen ved, og reducér den til ca. det halve. Hæld derefter 2 dl vandt ved kødet og lad det stege/ koge færdig i blandingen. Når kødet har nået en kernetemperatur på 56-58 grader (så er det rosa) tages det op af gryden og køles af. Kog væden yderligere ned, til der kun er ca. 3 piseskefulde tilbage.

Hæld æggeblommer, dijonsennep, eddike, saft fra 1 citron og tun i en foodprocesser eller blender. Tilsæt langsomt olien, mens du blender, så konsistensen bliver ligesom en tyk mayonnaise. Tilsæt til sidst stegeskyen du reducerede fra kødet.

Skær kødet i meget tynde skiver og fold det evt i et lille sylteglas eller på en tallerken, og kom cerefter lidt af saucen ovenpå. Pynt med kapers og evt. med ærtespirer eller skovsyre.

 

Bønnedip fra Toscana

Bønnedip

Der er så mange, mange forskellige dibs og pestoer, man kan lave. Denne er ret ukendt, men mega lækker. Spis den med grissini, ristet brød eller grøntsagsstænger.

Du skal bruge:

4 fed hvidløg

1 tsk. salt

En knivspids friskkværnet peber

0,5 dl olivenolie

2 kviste rosmarin eller persille

1 rød peber

1 dåse eller 450 g cannellinibønner (Husk at lade friske bønner stå i blød i ca et døgn).

Sådan gør du:

Hak hvidløg og steg det i lidt olie i en pande.

Hak den røde peber og kom den sammen med rosmarinen ned til hvidløgene og lad det stege sammen i nogle minutter.

Kom bønner i en blender eller foodprocesser og blend godt, og kom bagefter den stegte masse ned til og blend videre.

Nu er du klar til servereing, uhm...

Spyd caprese

 

Caprese er en klassisk tomatsalat, som gør sig rigtig godt på spyd. Vi anbefaler, at du bruger tandstikker, og laver to spyd pr. mand, så i dette tilfælde er der til 20 spyd.

Du skal bruge:


20 cherrytomater

Små mozzarellaer (du kan finde poser med minimozzarella med 20 stk. i hver i de fleste supermarkeder).

Frisk basilikum.

20 tandstikker (husk at sørge for, at de er uden smag).

Sådan gør du:

Hak balikumen groft og vend mozzarellastykkerne i det.

Kom dem på tandstikkerne sammen med tomaterne.

Nemt og hurtigt :)

 

Artiskok og olivensalat

Artiskok og oliven

Denne salat indeholder nogle af de mest klassiske og bedste italienske råvarer. Servér den på ristet brød eller radiccio, og det er en lækker fingerfood.

Du skal bruge:

2 dåser artiskokhjerter

2 røde pebre

Et drænet glas sorte oliven

300 g. provolone ost (gerne røget)

1/3 dl olivenolie

0,5 dl balsamisk olie

1 tsk. tørret oregano

1 fed finthakket hvidløg

Salt og peber

Sådan gør du:

Kom artiskokhjerterne og saften fra dem i en bøtte med låg sammen med de drænede oliven, som du har skåret i skiver, peberfrugterne, som du har hakket og osten, som du har revet. Pisk olivenolie, eddike, oregano, hvidløg og salrt og peber sammen og kom det ned til artiskok- og olivenblandingen.

Lad det stå og trække i minimum 3 timer under et forsejlet låg og ryst blandingen let med jævne mellemrum.

Dræn blandingen i et viskestykke.

Lad den blive stuetemperatur, og nu er den klar til servering.

 

Skinkekopper

Skinkekopper

Disse er meget lækre, og intet rigtigt, italiensk bord uden skinke. Denne måde at servere det på er mere kreativ og sjov end den klassiske som en del af et charcuterie fad.

Du skal bruge:

2 fed pressede hvidløg

200 gram frisk spinat - du kan også bruge frossen, men husk at dræne det godt.

300 gram parmaskinke eller anden lufttørret skinke i tynde skiver af en god kvalitet

1 dl ricotta ost

Friske figner eller dadler, hvis det ikke er sæson for figner

Minimuffin forme.

Sådan gør du:


Opvarm din ovn til 175 grader.

Blend spinaten, hvidløg og ricotta.

Kom skinken i mussinformene, så det dækker bunden, men så der er skinke, der hænger ud over kanten. Form dem evt., så det ligner en blomst.

Kom derefter ca en spiseske af spinat og ricottamixen i hver form, så den er fyldt godt op.

Bag det i ovnen i 10 -15 min indtil skinken er brunet og sprød.

Pynt med små stykker af figner.

Tag kopperne ud af formene og server dem lune.

Vietnamesiskinspirerede fingerfoods

Det vietnamesiske køkken er super populært lige nu, og det er med god grund. Dette køkken, der indeholder alt det bedste fra det asiatiske køkken, med et pift af fransk kogekunst, som kom til i kolonitiden, gør at dette køkken kan mere end mange andre, og byder på nogle af verdens bedste smagsoplevelser.

Glæd dig til at se, hvad vi anbefaler, og ikke mindst til at smage lækkerierne.

Kung pao kyllingesnacks

Fantastiske snacks med masser af smagsindtryk

Kyllinge fingerfoods

Du skal bruge:

Kylling:

1 kg kyllingevinger eller lår.

1 dl græsk yoghurt

3 tsk fiskesauce

1 spsk. nautral olie.

Kung Pao sauce

3 spssk. neutral olie

1 tsk paprika

1 tsk. Sithuan peber (hvis du ikke kan få fat i det, så brug alm. friskkværnet peber).

En halv stjerneanis snækket i mindre stykker

4 spsk. bønne sauce - helst med chili

En halv dl sød chili sauce

3 spsk. østerssauce

2 spsk. risvin eller tør cherry

2 spsk. eddike, gerne risvin og ellers hvisvinseddike.

2 spsk. sesamolie

Crust:

2 spsk nautral olie

0,5 tsk. Suchuan eller friskkværnet, sort peber

6 tørrede, milde chillier. Fjern kerner og skær den i strimler.

0,6 dl. grovhakkede, usaltede peanuts.

0,5 af Kung Pau saucen, som fremgår ovenfor.

2 fintsnittede forårsløg

Et bundt grofthakket koriander. Du kan bruge både blade og stilke.

Sådan gør du:

Kom kylling, yoghurt, fiskesauce og olie i en plasticbøtte med låg. Lad det stå og trække i køleskabet i 24 timer.

Saucen:

Kom neutral olie, paprika, peber og stjerneanis i en gryde over medum varme, og lad det simre i ca. et minut og tag det af varmen. 

Bland alle de resterende ingredienser til saucen sammen i en skål, og kom derefter den varme olie med krydderierne i. Tag stjeranisen ud og pisk det hele sammen til det et glat og sammenhængende masse.

Saucen kan holde sig i køleskabet i en måned eller i fryseren  3 mdr.

Når kyllingen har trukket færdig. Så opvarm din ovntil 230 grader. Kom kyllingen på en bageplade og bag i ca. 45 min. Vend stykkerne af og til, så de brunes jævnt.

Kom olie, peber og de tørrede chilier i en sautépande. Varm over middel varme til det dufter aromatisk. Skru derefter op til høj varme og kom kyllingen og peanutsne i og steg det under omrøring i ca. 1 minut.

Tilsæt herefter Kun Pau saucen og rør godt, så den lægger sig fint om kyllingestykkerne.

Server på små tallerkner og top med forårsløg og koriander.

 

Pandestegte svinepakker

Lækre, små pakker med krydret fyld.

Fingerfoods

Du skal bruge:


Enten 300 g meget let hvededej uden gær. Eller en pakke med forårsrulledej, der allerede er lavet i små, flade ark. Du kan få disse i velassorterede supermarkeder eller i asiatiske butikker.

300 g savoy eller anden fast kål, blancheret og finthakket.

4 tsk meget finthakket ingefær

2 forårsløg. Finthakket, du kan sagtens bruge hele løget, og altså også alt det grønne.

ca. 0,5 dl finthakket dild.

500 g. hakket svinekød 8du kan også sagtens bruge kylling, hvis du foretrækker det).

0,5 tsk hvid peber

3 spsk. sesamolie

2 spsk saoya sauce

2 spsk risvin

2 spsk vand

Nautral olie til at pandestege

Risvineddike eller hvidvinseddike.

Sådan gør du:

Fyld:


Kom den hakkede kål i en skål sammen med ingefær, forårsløg, dild og svinekød. Rør det rigtig godt sammen. Tag en skål mere og kom hvid peber, sesamolie, soya, risvin og vandet i. bland det godt, og bland det derefter med kød og grøntsagsblandingen under omrøring.

Lav små, tynde plader af dejen i ca. 10x 10 cm, eller træk pladerne fra hinanden i de færdigkøbte dejplader.

Kom ca. 1,5 spsk. af fyldet på hver plade, og tag fat i hvert hjørne, så du kan lukke pladen ved at samle hjørnerne og dreje dejen, så den lukker og dermed lave en lille dejpakke. Du kan se, hvordan på billedet.

Varm olie op ved middelvarme på en slip let pande med låg og tryk forsgtigt dejpakkerne flade, så de er ca. 2 cm tykke. 

Kom ca. 10 stykker på panden - alt efter, hvad der er plads til - de må gerne ligge tæt- ad gangen med lukningssiden nedad. Steg dem i ca. 3 min., når de er blevet gyldne, og giv dem det samme på den anden ide. Kom derefter vand i panden, så ca. halvdelen af pakkerne er dækket, kom låg på og steg/kog em i yderligere 6-8 min.

Når du har tilberedt den alle, er de klar til servereing. Servér evt. med en blanding af sød chilisauce, fiskesauce samt finthakkede peanuts og agurk.

 

Sprøde krabbebidder

Man skal ikke have for mange af disse, men de er virkelig skønne, og tager kegler til enhver anledning.

 

Krabbebidder

Her kan du med fordel bruge resten af de færdigkøbte dejplader fra forrige opskrift.

Denne opskrift er til ca. 30 stk. og vi er sikre på, du ikke vil høre nogle klager, hvis der er 3 stk. til hver.

Det skal du bruge:

100 g neutral flødeost

120 g krabbekød

2 spsk finthakket forårsløg

1/4 tsk friskkværnet peber

1tsk soya sauce

1 fed meget finthakket hvidløg

Neutral olie til dybstegning

Sådan gør du:

tak en skål til at blande fyldet af flødeost, krabbekød, forårsløg, peber, soya sauce og hvidløg. Rør det godt sammen, gerne med en gaffel, og smag til med salt.

Dæk skålen med låg eller film, og lad blandingen trække og sætte sig i 30 min.

Kom en god tsk fuld af fyldet på hver dejplade og luk dem stramt omkring, så du har en del dej, der stikker op i luften. Dette er godt, da det bliver rigtig sprødt, når du steger.

Lad også dejpakkerne trække i en halv time, før du begynder at stege dem.

Kom ca. en halv liter olie i en tykbundet gryde, og varm det op til 180 grader.

Kom fedtsugende papir på en tallerken og stil den ved siden af gryden.

Kom 4-6 dejpakker i den varme olie ad gangen og steg dem på 1-2 min. på hver side til de er gyldne. tag dem op og læg dem på det fedtsugende papir.

De er klar til at servere evt. med fsike eller soya sauce.

Vietnamesiske minibaguettes

Dette er et perfekt eksempel på, hvor lækkert det bliver, når det vienamesiske og franske køkken fusioneres. Bliver det mere fransk end baguette og så fyldt med masser af marineret kød samt asiatiske krydderurter.

Baguettes

Det skal du bruge:

Baguettes:

625 g hvedemel

30 g gær

3,5 dl lunkent vand

2 tsk. salt

1 spsk. sukker

1,5 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lunkne vand, og rør bagefter salt, sukker og olie i.

Tilsæt herefter melet lidt ad gangen, og rør godt.

Ælt dejen godt og lad den hæve i ca. 30 min.

Vend dejen på et meldækket bord og rul en pølse, du kan skære i 10 stykker.

Form stykkerne til flutes- gerne lidt spidse i begge ender.

Skær en lille ridse øverts på hver flute og lad dem hæve på en bageplade i yderligere 30 min.

Bag dem ved 200 grader varmluft i 12 15 min.

Fyld:

Du skal bruge:


4 svinekoteletter eller andet magert svinekød. (ca. 350- 400 g).

Mayonnaise til at smøre baguettes med.

Sød chili sauce til at smøre baguettes med.

En kvart dl frisk lime juice

Et rødløg skåret i halve ringe

En agurk, skåret på langs i en længde, der matcher dine baguettes.

Frisk koriander og mynte.

Sådan gør du:

Steg koteletterne ved middelvarme på en pande i ca. 5 min på hver side og skær dem i strimler.

Skær dine baguettes næsten igennem på langsiden, og smør dem med mayonnaise og hæld derefter lidt chilisauce på.

Kom derefter svinekød, agurk, løg og masser af krydderurterne i.

Supplér evt. med revet gulerod og bønnespirer, hvis du ønsker flere grøntsager.

De er klar til servering.

 


Friske forårsruller med rejer og hoisin sauce

Forårsruller med rejer

Denne opskrift er mega lækker og ikke mindst sund. I denne opskrift er der én til hver, men vi er sikre på, at der vil være nogle, der spørger efter flere.

Du skal bruge:

1 dl risvinseddike

10 hoisn sauce (det kan købes i de fleste asiatiske butikker).

2,5 spsk. finthakket ingefær

2 spsk.chili- hvidløg sauce (kan fås i de fleste asiatiske butikker)

10 små rispapirsark (kan fås i velassorterede supermarkeder og asiatiske butikker).

200 g revet gulerod

200 g meget finthakket hvidkål eller spidskål

Et bundt grofthakket, frisk koriander

Et bundt grofthakket, frisk mynte

20 kogte tigerrejer halveret på langs.

Sådan gør du:

Bland risvinseddike, hoisin sauce, ingefær og hvidløgssauce.

Kom vand i en skål eller dyb tallerken og læg et ark rispapir i. Lad det ligge i ca. 1 minut til det er blevet blødt.

Læg arket på et skærebræt eller en anden plan flade og kom lidt af sauceblandingen på midten af arket. Smør det lidt ud, så det dækker midten.

Kom herefter lidt gulerod, kål og krydderurter i. Læg til sidst 4 halve rejer og fold derefter forårsrullen. Det kan være lidt svært de første par gange, og vi anbefaler, at du fx ser denne video for at se, hvordan det gøres https://www.youtube.com/watch?v=pupBuv8W7QQ

Gentag 10 gange og så er de klar til servering :)

 

Peanut- og mangosalat

Glæd dig selv og ikke mindst dine gæster med denne lækre salat med masser af smag og mundoplevelser.

Du skal bruge:

4 friske mangoer

2 bundter mynte

2 bundter koriander

200 g bønnespirer

2 røde pebre

4 mediumstærke chilier

2 gulerødder

200 g saltede og ristede peanuts

2 rødløg

6 forårsløg

Til dressing:


6 spsk. fiskesauce

8 spsk. soya sauce

Saft af 8 lime

2 spsk. risvinseddike eller hvidvinseddike

5 spsk. sukker eller honning

4 spsk. sød chili sauce

Sådan gør du:

Hak mynte og koriander fint.

Skær gulerod, peberfrugt, chili, løg og forårsløg Julienne (i meget tynde strimler. Det er nemmest at gøre på et mandolinjern, men kan også gøres i hånden).

Skær mangoerne i stave af ca. 3 mm tykkelse - det kan være lidt svært, men bare klø på :)

Bland alle grøntsagerne i en skål.

Bland alle dressingingredienserne sammen.

Vend dressingen og peanuts over grøntsagerne lige inden servering.

Servér evt. på bananblade.