Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 70 22 82 12

Kontaktoplysninger
Buffeter
/54-frokostordning
Nyhedsbrev
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

 

Inspiration til mad til forårets fester

Skal du holde fest eller en lille komsammen i foråret? Her vil vi gerne dele nogle af vores bedste forårsopskrifter og tips og tricks med dig. 

Du kan selvfølgelig også betille din mad hos os. Vi har forskellige buffeter til alle anledninger, som du kan hoppe over til lige her.

Det vigtigste, når man skal lave forårsmad, er at have styr på hvilke lækre råvarer, der er i sæson. Dette gælder både frugt og grønt og mht. fisk og vildt.

Nogle af de nye grøntsager, der kommer frem i foråret er rabarber, radiser, salat, spinat og selvfølgelig asparges.

Der er også masser af lækre og spændende fisk til alle anledninger, især som lækre forretter. Den skønne hornfisk kan fanges igen i april sammen med regnbueørreden, lange, multe og ikke mindst pighvar.

Vores yndlings forårsopskrifter:

 

Regnbueørred og asparges

Der er masser af lækre, lokale fisk hele året rundt i Danmark. Faktisk er vi det land i Europa, sammen med Skotland, der har det største udvalg af fisk i vores egne farvande. Vi eksporterer dog langt, langt det meste og importerer i stedet selv masser af laks. Laks er lækkert, men det er synd, vi ikke spiser vores egne lækre fisk, så her får du nogle skønne forårsopskrifter på gode, danske fisk som er i sæson i foråret.

Regnbueørred med nye kartofler og asparges

Regnbueørreden er den mest modstandsdygtige og udbredte fisk i hele verden. I Danmark er vi verdens største eksportør af regnbueørred, men vi spiser den sjældent selv.

Fisken tilhører laksefamilien, og har de samme egenskaber som laks og den samme flotte farve. Den er til gengælg mindre fed og har ikke været transporteret, men er frisk fra vores egne vandløb, søer og have.

Til 4 pers.

Du skal bruge:

600 g nye kartofler, helst små, hvis de er større så halvér dem

4 spsk. olivenolie

16 asparges. Skær den mest træagtige, nederste del af, og halvér dem

ca. 10 cherrytomater

2 spsk. hvidvinseddike

4 regnbueørredfileter af ca. 140 g

Et kvart bundt basilikum

et kvart bundt dild

Ærteskud til pynt

Sådan gør du:

Varm ovnen op til 220 grader.

Kom kartoflerne sammen med halvdelen af olien i et ildfast fad og lad det bage i 20 min.

Halvér cherrytomaterne og vend dem sammen med kartofler og asparges og dryp olie og eddike ud over blandingen. Placér til sidst fiskefilleterne ovenpå, og bag videre i 10-15 minutter til ørreden er færdig.

Tag retten ud af oven og vend krydderurterne, som du har hakket groft, i. Fordel på 4 tallerkner og pynt med ærteskud. Nu er du klar til servering, velbekomme!

 

Skindstegt multe med grøn salat, grillede citroner og grov pesto af ramsløg og persille

Skindstegt multe

Til 4 pers.

Du skal bruge:

400 g multefilet med skind

En pakke ruculasalat eller en anden af dine favoritter; feldsalat, hovedsalat eller andet

1 spidskål

1 økologisk citron

50 g ramsløg

50 g persille

50 g parmesan

25 g mandler

Olivenolie

Sådan gør du:

Kom en dl olie i en blender sammen med halvdelen af persillen og ramsløgene, og start blenderen. Kom herefter mandler, ost og de resterende grøntsager i løbende sammen med mere olie efter behov til de har den konsistens, du vil have. smag til med salt, når du er færdig med at blende, da parmesanne er ret salt.

Halver citronen og skær begge ender uden frugtkød fra, Fjern evt. kerner og skær herefter de to halvdele i skiver på omkring 3 mm.

Kom derefter skiverne på en middelvarm pande og tørsteg dem til de er godt brune på begge sider.

Skær kålen i kvarte og kom olie på den pande citronerne var på. Læg kålen på og brun stykkerne i olien. Krydr med salt og peber.

Sørg for at have 4 ligestore stykker fisk og krydr dem med salt og peber.

Varm godt med olie - ca. en halv deciliter op på en pande ved middel varme og læg fisken på med skindsiden nedad. Steg i ca. 4 min. til skindet er sprødt og gyldent. Vend så og steg fisken videre i 1-2 min til den lige præcis er gennemstegt, men ikke tør.

Vask og slyng slaten godt og skær den i rustikke stykker alt efter hvilken salat, du har valgt.

Vend salaten med citronskiverne og anret på en tallerken med den stegte kål. Kom fsiken ovenpå og dryp med pesto.

Værsgo og velbekomme!

 

Lammekølle grillet med ramsløg og oregano

Lammekølle

Foråret er ogå sæson for lam, og her i Danmark produceres der fantastisk lam i hele landet. Både køllen, koteletter og især mørbraden er super lækkert. Her får du en af vores bedste opskrifter på lammekølle.

Til 4 pers. (Der vil helt sikkert være retser, så gå ikke glip af vores resteopskrift med lammekølle efter denne)

Du skal bruge:

En lammekølle, en lille af slagsen er rigeligt. (ca. 1500 g)

10 grofthakkede ramsløgsblade

En håndfuld friske oreganokviste

Skal og juice fra en økologisk citron

1/5 dl olivenolie

Sådan gør du:

Varm din grill eller ovn op til 240 grader.

Bland krydderurter, olie, citronskal og saft sammen med salt og peber.

Stik en kniv ind i køllen 8-10 steder og pres så meget af blandingen som muligt ind i hvert hul.

Kom køllen i ovnen (evt. ovenpå kartofler, gulerødder, forskellige beder eller andet) i 20 min. Sku herefter ned til 180 grader. 

En kølle på ca. 2 kg skal have ca. 1,5 timer for at blive medium stegt. Herefter lægger du ca. 30 min. til pr. kg.

Når køllen er stegt færdig, så lad den hvile under et klæde i ca. 20 min.

Klar til servering med stegte kartofler, en fyldig salat eller andet, du lige kunne tænke dig.

Restelam i pitabrød

Græskinspireret pitabrød med lammerester, tzatziki og grønt.

Mange af os er ikke vant til at bruge vores rester fra lam, men der er masser af lækre muligheder. Dette er en af vores favoritter, og har du holdt fest og serveret lam, er dette også en perfekt ret til dagen derpå.

Til 4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 600 g. færdigtilberedt lam

1 revet agurk

2 finthakkede fed hvidløg

3 dl græsk yoghurt eller skyr

8 tomater i tern

1 finthakket rødløg 

Et salathovede plukket

8 pitabrød  - helst hjemmebagte

Sådan gør du:

Skær lammet ud i meget tynde skiver, og lynsteg det i olie på en meget varm pande.

Bland agurk, hvidløg og yoghurt sammen og smag til med salt og peber. (Kom evt. lidt finthakket dild i, det smager skønt).

Varm pitabrødene i ovnen eller på en brødrister og kom fyld i, når de er varme.

Klar til servering. Mums!

Forårsdesserter og søde sager

Den helt store spiller i det søde køkken om foråret er rabarberen, og det er en super lækker og alsidig plante.

Kage med rabarber og creme anglaise

Luftig kage med rabarber og creme anglaise

Det skal du bruge:

Til creme anglaise:

10 æggeblommer

350 g sukker

2 vaniliestænger

1/2 L sødmælk

1/2 L fløde

Sådan gør du:

Skrab marven ud af vaniliestængerne og bland det med sukker, så det bliver godt fordelt (Blomsterbergtricket :))

Del æggene i blommer og hvide.

Pisk æggeblommerne i en skål, til de er luftige.

Bring fløde og mælk i kog i en gryde sammen med sukker vaniliekorn of stænger. Når det er kogt op fjernes stængerne.

Hæld den varme mælk/fløde langsomt ned i de piskede æggeblommer under kraftig piskning.

Kom derefter blandingen tilbage i gryden og rør langsomt over svag varme til det begynder at tykne.

Kom derefter blandingen på køl.

Til kagen:

Skær 300 g rabarber i ca. 5 cm lange stykker og derefter i skiver på langs så det bliver en slags splitter.

250 g. blødt smør

250 g. hvedemel

1tsk bagepulver

4 store æg

1 tsk. vaniliepulver

250 g. sukker

Sådan gør du:

Kog rabarbersplitterne hurtigt op i lidt vand med 2 spsk. sukker og si dem herefter.

Bland cremen sammen med smør (i mindre stykker), mel, bagepulver, æg, vanilie og sukker og pisk det til det er let og luftigt.

Kom 1/3 af blandingen i en smurt springform, og kom 1/3 af rabarberne ovenpå. Gør dette to gange mere til du har brugt det hele.

Bag kagen i ovnen ved 175 g i ca. 40 min. Når du kan stikke en kødnål, kniv eller andet i kagen, uden der sidder dej på den, når du trækker den op, er kagen færdig.

Uhm...

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble med vanilieis

Denne dessert er super nem at lave og virkelig lækker. Und dig selv og dine gæster denne dejlige forårsdessert.

Du skal bruge:

500 g rabarber skåret i 2 cm lange stykker

100 g sukker

3 tsk portvin

140 g mel

85 g koldt smør

50 g muscovadosukker (du kan bruge rørsukker også)

50 g hakkede valnødder.

En bøtte god vanilieis fx fra Hansen is.

Sådan gør du:

Kom rabarberstykkerne i en grydesammen med sukker og portvin og lad det simre ved lav varme i ca. 15 min.

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland mel og smør sammen med fingerne til det er en ensartet masse. Bland herefter med muscovadosukker og nødder.

Kom de kogte rabarber i et ildfast fad og kom mel, sukker og nøddeblandingen ovenpå.

Bag i ovnen i ca. 30 min. til det er gyldent.

Server med en god klat vaniieis, og alle er glade.