Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 70 22 82 12

Kontaktoplysninger
Buffeter
/54-frokostordning
Nyhedsbrev
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Bestil catering til din brunch eller lad dig inspirere til selv at lave lækkerier

Hold en hyggelig brunch hvor du selv har masser af tid og overskud til dine gæster, fordi du har fået maden fra os.

Vores brunch er et skønt bud på en klassisk brunch, der indeholder alle de rigtige elementer, som du ved folk elsker.

Maden er lavet fra bunden af årstidens friske råvarer ud fra vores filosofi om at lave ærlig og herlig mad på en enkel måde. Det, der gør vores mad ærlig er at du får mad lavet af den rene og gode råvare. Vores mad er herlig, fordi den er for alle samtidig med at vi er kreative og følger tidens tendenser og trends, og den er enkel, fordi vi ikke er prætentiøse eller snobbede i vores madlavning.

Se vores brunch lige her

Vil du lave din egen brunch, så se vores lækre forslag til retter her

En weekendbrunch er noget af det hyggeligste. Man har hele dagen for sig, og skal ikke nå noget kombineret med en masse lækre retter. Bliver det bedre?

Hvis du synes, brunch kan blive lidt ensformig, så bliv inspireret af vore forslag til retter op opskrifter, hvor vi tager de klassiske elementer, men giver dem et pift eller en ny udtryksform.

Ekstra creme røræg med et twist

Røræg eller scrambled eggs er en absolut klassiker på brunchbordet, men det kan nemt blive lidt tørt og kedeligt. Her er en af vores bedste opskrifter på røræg.

Røræg med hytteost og chili

Det skal du bruge:

4 æg, vi anbefaler æg fra fritgående høns, da de bare smager af mere.

1/2 dl hytteost

1 spsk. smør

Lidt finthakket chili

Lidt finthakket purløg

Salt og peber

Sådan gør du:

Pisk æggene i en skål, så de får en ensartete, gul farve.

Smelt smørret på en pande, og hæld æggene på, når smørret er smeltet. lad det stå, uden at du rører i det, i 2 min., så det lige kan sætte sig lidt.

Kom herefter hytteost, chili, purløg samt lidt salt og peber ned til æggene og rør rundt i ca. 2 min yderligere til æggene er tilberedt, men ikke tørre.

Nu er du klar til at servere.

En ny måde at bruge bacon

Bacon er også en af ovedingredienserne i en klassisk brunch, men man kan godt blive lidt træt ( her er der utvivlsomt nogle, der vil være meget uenige:)) af de sprødstegte strimler af bacon. Der er masser af andre og sjove muligheder for at inkorporere bacon i din brunch, og i USA er det meget populært at bruge bacon sammen med noget sødt. Nogle vil påstå, at bacon er deres yndlingskrydderi, og her kan man faktisk bruge bacon som en slags krydderi.

Vi anbefaler, at du altid forsøger at bruge bacon af god kvalitete såsom panchetta eller andet, som man kan få hos de fleste slagtede.

Her kommer to forskellige opskrifter, hvor bacon indgår sammen med noget sødt.

Minibrød med bacon og marmelade

 

Bacon- og marmeladeboller

Det skal du bruge:

Miniboller:

100 g smør

2,5 dl mælk

25 g. gær

3 spsk lunkent vand

1 knivspids salt

0,5 dl sukker

1 æg

ca. 8 dl hvedemel (meget gerne økologisk, så du undgår stråforkorter og andre uheldige ting).

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde, og rør mælken i.

Bland det lunkne vand med gær, salt og sukker. 

Bland vand og smør- blandingerne sammen og slå ægget ud i. Pisk det let. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt herefter dejen til den er smidig og glat. 

Sæt den til at hæve et lunt sted i ca. 60 min.

Bacon og marmeladefyld

Det skal du bruge:

4 spsk. smør

0,5 dl marmelade efter egen smag. Vi har prøvet med hindbær, solbær og brombær, og de fungerer alle meget fint.

1 spsk. lys sirup (acaciehonning kan også bruges)

0,5 tsk. stødt ingefær

2 spsk. fløde

25 g hakkede valnødder eller hasselnødder

8 skiver sprødstegt bacon

Sådan gør du:

Smør en muffinform med 2 spsk. af smørret.

Form små boller på ca. 3 cm i diameter af dejen og placér 2 stk. i hver muffinform.

Tag en gryde og smelt resten af smørret ved middel varme. Tilsæt marmeladen, sirup og ingefær og lad det simre i 3 min., så smagene kan blandes. 

Tilsæt fløden og lad det simre i 1-2 minutter mere.

Tag det af varmen og fordel massen over dejbollerne i muffinsformene. 

Top med nødder og hakket bacon.

Lad det hvile og hæve i ca. 20 min.

Bag ved 200 grader i ca. 25 min.

Uhmm, nu er det klar til at servere.

Blåbær og baconkage

Blåbær- og baconkage

Kage er også en fast bestandel på brunchbordet, og denne kage lyder måske FOR skør, men prøv den! Du bliver så overrasket over, hvor godt en sød blåbærkage og bacon spiller sammen.

Du skal bruge:

6 tykke skiver bacon, eller 10 tynde (Spødstegte)

1 dl hvedemel

1 dl grahamsmel

2 tsk. bagepulver

1 knivspids salt

en knivspids kanel

2 spsk. smør eller endnu bedre: afsmeltet fedt fra bacon

0,5 dl rørsukker

0,5 dl brun farin

2 store æg

1 dl mælk

2 tsk. vaniliesukker

200 gram friske blåbær (kan du ikke skaffe det, kan frosne også sagtens bruges)

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Mix mel, bagepulver, salt, venilie og kanel grundigt i en skål.

Tag en større skål og pisk smør eller baconfedt godt sammen med sukker, pisk derefter æggene i, så det bliver glat.

Bland ligeså stille den tørre blanding sammen med smør og æg og kom til sidst mælk i.

Kom herefter blåbær og bacon i blandingen, rør det ud, så det er godt fordelt, og kom det hele i en smurt form.

Bag i ca. 30 min. til kagen er gylden.

Kom evt. en klassisk glasur af flourmelis og vand ovenpå.

Klar til servering.

 

Sunde indslag til din brunch 

Det er vigtigt, altid at have sunde alternativer. Her kommer tre bud på sunde brunchretter

Spinatomelet

Spinatomelet

Du skal bruge:

100 g frisk eller frossen spinat

4 store æg

0,5 dl smuldret fetaost

2 skalotteløg, skåret i tynde skiver

Lidt friskhakket dild

2 spsk. jumfru olivenolie

Salt og peber

Sådan gør du:

Vask spinaten i en salatslynge eller pres ekstra vand ud af den frosne, optøede spinat.

Pisk 4 æg sammen og bland spinaten i dem. Tilsæt feta, skalotteløg, dild samt salt og peber og rør det sammen, så det er ligeligt fordelt i blandingen.

Opvarm olien i en sautépande ved middel varme. Giv det et par minutter og sku ned til lav varme. Sørg hele tiden for, at bunden ikke brænder på, og løft omeletten, så flydende æggemasse kan løbe ned i bunden. Eller vend omeletten. Giv den yderligere 3-4 minutter, og den er klar til at servere.

Alternativ tomatsalat med masser af krydderurter

Tomatsalat med grillede citroner og masser af krydderurter

Denne salat er super lækker og giver masser af energi og mæthedsfornemmelse til resten af dagen

Du skal bruge:

1 økologisk citron, halveret på langsiden, kerner fjernes og den skæres i meget tynde skiver.

0,5 tsk. sukker

2 spsk. olivenolie

0,5  tsk. allehånde

Salt og peber

300 gram forskellige, små tomater, såsom cherry- og blommetomater

Et halvt rødløg, skåret i tynde skiver

Hakket salvie, persille og mynte efter smag og behag. Vi kan godt lide det med masser af krydderurter.

Skovsyre til pynt.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Kog vand i en lille gryde og kog citronskiverne her i 2 min. for at fjerne al den bitre smag.

Tag dem op og tør dem. Vend dem herefter med salvie, sukker og halvdelen af olien. spre dem ud på en bageplade og bag dem i 15-20 min. til de er gyldne.

Halver tomaterne.

Bland allehånde, salt, peber og resten af olien i en skål, og bland det nænsomt med citroner, tomater, løg, persille, mynte.

Anret på tallerkner og pynt med skovsyre, og salaten er klar til servering.

 

Den ultimative frugtsalat

En rigtig god og ultrafrisk frugtsalat hører sig også til en rigtig god brunch, og denne her er fantastisk.

Du skal bruge:

2 blommer

2 appelsiner

8 jordbær (eller andre bær i sæson)

2 pærer

2 æbler

100 g vandmelon, hvor kernerne er fjernet

20-30 mynteblade

Sådan gør du:

Skær alle frugterne ud i ligestore tern.

Blend vandmelon og mynte i ca. 1 minut, så menlonen bliver flydende og myntebladene meget finthakkede.

Fordel frugten i skåle og dryp dressing ud over.

Værsgo´:)