Et bæredygtigt univers af smagsoplevelser

CO2

Vi gør en aktiv indsats for at sænke vores Co2 udslip i Jespers Torvekøkken.
Gennem samarbejder og nye projekter arbejder vi hver dag for at være så bæredygtige som muligt.

For en bæredygtig fremtid

Den global madproduktion bidrager i høj grad til det globale CO2 aftryk, og vi er
meget bevidste om, hvilket klimaaftryk vores produktion har.
Vi har derfor vi sat to ambitiøse mål for vores udledning af CO2. I 2030 skal vores produktion være helt CO2 neutral, og derudover vil vi have reduceret vores CO2 aftryk med 75% i hele værdikæden.

Vi er bevidste om vores position i kæden og ønsker at påtage os det ansvar, der følger med. Det vil kræve nye samarbejder i hele værdikæden, både med leverandører og kunder, så vi sammen vælger de CO2 venlige alternativer og sammen arbejder mod en bæredygtig fremtid.
Et eksempel på dette er, at vi i juni 2020 har fået tildelt HORIZON-midler til et stort EU-projekt i samarbejde med 11 EU-lande, hvor projektets formål er at nedbringe CO2 og madspild på tværs af værdikæder på flere fødevarer.

I Danmark er Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi projektleder sammen med Jespers Torvekøkken, hvor vores værdikæde på Kød og Fisk skal bidrage til den

At reducere vores aftryk på kloden

ambitioner, initiativer og mål.

75% CO2 reduktion i værdikæden

I 2030 skal vi nedsætte vores CO2 aftryk markant i hele værdikæden. Som madleverandør og producent har vi et ansvar for at vi passer på klimaet og vores omgivelser, men vi kan ikke gøre det alene. Dette bæredygtighedsmål tager udgangspunkt i scope 3, hvor vi skal arbejde sammen med vores producenter, leverandører, logistik partnere og kunder, på sammen at reducere CO2 aftrykket. Det kommer til udtryk i det mad vi serverer, så vi i 2030 primært tilbyder vores kunder plantebaserede madoplevelser. Det handler også om at tage et ansvar for, hvordan og hvor ofte vi får transporteret varer, hvordan vi sorterer og genanvender vores affaldsstrømme og at vi bliver egenproducent på bestemte råvarer. 

100% CO2 neutral produktion

I 2030 skal hele vores produktion være CO2 neutral, hvor vi tager udgangspunkt i scope 1 og scope 2. Det betyder at vi skal udelukkende skal købe grøn energi, at vores maskiner og udstyr skal være CO2 venligt og at vores egen flåde skal bestå udelukkende af eldrevne køretøjer. I dag kører vores madhuse i Søborg og Søften på grøn strøm og vi har indkøbt nye energivenlige maskiner, med helt ny teknologi, der sikrer, at køkkenudstyret kun bruger energi på præcis den forarbejdning, det anvendes til.

Nyt gartneri i kælderen

I kælderen i Madhuset på Vandtårnsvej har Refarmeds 5-etages vetical farming gartneri set dagens lys. Refarmed tror på lokal vertical farming, og at skabe en bæredygtig proces for dyrkning af krydderurter og spæde salater, lige præcis der de skal bruges. Derfor er vi utrolig glade for Refarmed har etableret deres gartneri i netop vores kælder, så det kan supportere med grønt til frokostproduktionen. Gartneriet sikrer, at vi undgår både transport og emballage, når vi skal bruge grønt i vores frokostproduktion. 

Følg udviklingen på instagram

CO2 neutral produktion i 2030

Vi har i mange år arbejdet ambitiøst med bæredygtighed, og gartneriet er et stort skridt på vejen mod en bæredygtig fremtid. Frokostkunderne får i dag vores egne dyrkede urter og spæde salater på deres frokost hver dag. 

Læs mere om vores strategi

Ønsker du at høre mere?

Vi står altid klar til at hjælpe dig med forespørgelser.
Udfyld kontaktformularen og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Vi svarer i hverdage mellem 8-16

 

Kontakt vores salgschefer
 

Michael Madsen
Salgschef København
tlf: 26 83 89 01​

eller

Allan Olesen
Salgschef København / Aarhus
tlf: 40 83 53 66

Kontakt os!